SiolNET. Novice Slovenija
0,15

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Janša se je srečal s škofom evangeličanske cerkve

0,15

termometer

Obisk ministri Pomurje
Ministrska ekipa se je ob začetku regijskega obiska najprej sestala na delovnem posvetu v Dvorcu Rakičan v Murski Soboti. Foto: Vlada RS

V okviru današnjega obiska v Pomurju so ministri na delovnem posvetu v Murski Soboti govorili o različnih projektih in tudi o izzivih regije, kot je na primer izseljevanje mladih, so sporočili z vlade. Premier Janez Janša je med drugim obiskal podjetji Panvita in škofijo Evangeličanske cerkve.

Ministrska ekipa se je ob začetku regijskega obiska najprej sestala na delovnem posvetu v Dvorcu Rakičan v Murski Soboti.

Na njem so ministri govorili predvsem o projektih v regiji na področju kmetijstva kot vodilne panoge v regiji, turizma, infrastrukture, kohezijskih in evropskih sredstev, gospodarskih priložnosti, izobraževanja, kulture, notranjih zadev, zdravstva, upravnih storitev, dolgotrajne oskrbe in pravosodja. Opozorili so tudi na problematiko demografije, izseljevanje mladih iz regije ter narodnostna vprašanja in Slovence v Porabju.

Podjetje Panvita kot steber slovenske prehrambne varnosti 

Janez Janša je v nadaljevanju z ministrom za kmetijstvo Jožetom Podgorškom obiskal podjetje Panvita v Murski Soboti in se srečal z vodstvom. Skupina Panvita je pomemben steber slovenske prehrambne varnosti in pogodbeno sodeluje z dva tisoč družinskimi kmetijami, zaposluje pa več kot 600 ljudi, so sporočili z vlade.

S predstavniki pomurske madžarske samoupravne narodne skupnosti se je Janša srečal ob delovnem kosilu. Govorili so o sodelovanju z vlado, skladu za razvoj narodnostno mešanega območja na obeh straneh meje in delovanju Kulturno-turističnega mladinskega društva.

Spregovorili so o pomenu evangeličanske cerkve v Sloveniji 

Janša je obiskal tudi škofijo Evangeličanske cerkve v Sloveniji in se srečal s škofom Leonom Novakom in inšpektorjem Bojanom Prosičem. Govorili so o delovanju in pomenu evangeličanske cerkve na Slovenskem, epidemiji covida-19, ki je prizadela tudi delovanje verskih skupnosti, in o delu škofije za skupno dobro.

Prav tako se je Janša danes srečal z murskosoboškim škofom Petrom Štumpfom. Spregovorili so o življenju in delu škofije ter o sodelovanju s Slovenci v Porabju.

V Murski Soboti je premier obiskal podjetje MOL Slovenija in se srečal z vodstvom. Temi pogovorov sta bili širjenje poslovanja družbe in gibanje cen pogonskih goriv na svetovnem trgu in v Sloveniji.

Srečal se je tudi z županom Občine Lendava 

Pred javno tribuno se je Janša srečal še z županom Občine Lendava Janezom Magyarom, s katerim sta govorila o razvoju občine.

Obisk v Pomurju se je končal na srečanju z župani, gospodarstveniki in drugimi nosilci razvoja v regiji, to je bilo v gledališki in koncertni dvorani v Lendavi, so še zapisali v vladnem sporočilu za javnost.

Janez Janša Novice Ali kaže na oblikovanje nove desnosredinske vlade? #video janša Novice Janša: Hrvaška in Slovenija sta prijateljski državi #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin