Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
8. 9. 2020,
17.11

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

72

Natisni članek

Triglav plezanje Janez Janša Janez Janša Sebastian Kurz

Torek, 8. 9. 2020, 17.11

3 leta, 7 mesecev

Janša odpeljal Kurza v osrčje slovenskih gora #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

72

Janez Janša in Sebastian Kurz | Predsednik vlade Janez Janša in avstrijski kancler Sebastian Kurz sta na Triglavski severni steni preplezala slovensko smer. | Foto Dragan Tatic/BKA

Predsednik vlade Janez Janša in avstrijski kancler Sebastian Kurz sta na Triglavski severni steni preplezala slovensko smer.

Foto: Dragan Tatic/BKA

Predsednik vlade Janez Janša in avstrijski kancler Sebastian Kurz sta se po delovnem obisku avstrijskega kanclerja v Ljubljani odpravila v Julijske Alpe, kjer sta opravila plezalni vzpon na Triglavski severni steni. Svoj podvig sta predsednika vlad, ki sta navdušena plezalca, ovekovečila tudi s fotografijami. Janša je popoldne prek Twitterja sporočil, da sta s Kurzem na Triglavski severni steni preplezala slovensko smer. "Čudovito vreme, odlična družba in vsebinski pogovori," je bil zadovoljen Janša.

Za avstrijskega kanclerja Sebastiana Kurza je bil današnji delovni obisk pri slovenskem predsedniku vlade Janezu Janši v Ljubljani prvo dvostransko srečanje v tujini po izbruhu pandemije novega koronavirusa. Kurz se je z Janšo danes zjutraj najprej sestal na delovnem zajtrku, nato pa sta imela skupno novinarsko konferenco.

Fotogalerija
1 / 5

Avstrijskega kanclerja je v Ljubljani sprejel tudi predsednik republike Borut Pahor, potem pa se je Kurz skupaj z Janšo odpravil v Julijske Alpe. Tam sta uspešno opravila plezalni vzpon na Triglavski severni steni.

Novice Sebastian Kurz: Evropska politika odprtih vrat je bila napaka. Zunanje meje moramo zaščititi.

Kurz: Plezanje je predlagal Janša

Sebastian Kurz je v pogovoru za Siol.net povedal, da je plezalni vzpon predlagal Janez Janša. | Foto: Dragan Tatic/BKA Sebastian Kurz je v pogovoru za Siol.net povedal, da je plezalni vzpon predlagal Janez Janša. Foto: Dragan Tatic/BKA Kurz je v pogovoru za Siol.net povedal, da sta se z Janšo strinjala, da bi bilo zanimivo, če bi nekaj naredila skupaj. "To, da bi skupaj plezala, je predlagal gospod Janša, saj je bolj izkušen plezalec. Da greva plezat, je torej njegova ideja," je povedal avstrijski kancler.

V kabinetu predsednika vlade so v ponedeljek pojasnili, da je javno znano, da sta tako Janša kot Kurz navdušena plezalca. Na vprašanje novinarjev, kako se počuti pred današnjim vzponom, je Kurz odgovoril, da je Janša izkušen plezalec in da ga podvig zato ne skrbi, piše STA.

Janša je po opravljenem vzponu sporočil, da sta s Kurzem na Triglavski severni steni preplezala slovensko smer. "Čudovito vreme, odlična družba in vsebinski pogovori," je bil zadovoljen predsednik vlade.

 

Novice Kurz z Janšo o koronavirusu in migracijah, s Pahorjem o koroškem plebiscitu #video #foto
Ne spreglejte