SiolNET. Novice Slovenija
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Janša iz zapora: Najbolj ponosen sem na Urško

3

termometer

"Sneli bomo Janši glavo," je bil prvi stavek, ki nas je pozdravil že ob prihodu do rešetkastih vrat zapora, in čutil sem, kako je Urško streslo, je Janez Janša zapisal na Facebooku.

Prvak SDS je prvi dan v zaporu primerjal z dolino vranov: "Njihovo kričanje mi ni prišlo blizu, okrog mene je bil še vedno oblak ljubezni, domoljubja in poguma vseh tisočev prijateljev, ki so me dan prej pospremili v to dolino, in mnogih desettisočev, ki so se me s spodbudno besedo dotaknili na omrežjih".

Janša, ki na Dobu od 20. junija prestaja dveletno zaporno kazen, je že na odprtem oddelku, kjer ima dostop tudi do interneta. Na spletu je tako že objavil prvi zapis iz zapora, v katerem se spominja, kako je bilo, ko je pred 25 leti prvič prestopil vrata zapora na Dobu, kjer je bil takrat njegov sojetnik razvpiti Metod Trobec.

Strašna sila je potrebna, da se laž drži nad resnico, in opešala bo. Slovenija si po dolgi dobi trpljenja mnogih generacij res zasluži spravo, mir in blaginjo, je še zapisal Janša na predvečer slovenskega državnega praznika in sklenil, da ga je najbolj napolnil pogum žene Urške: "Še nikoli v življenju nisem bil na nikogar tako ponosen."

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin