Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
13. 2. 2024,
14.26

Osveženo pred

3 mesece, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,50

Natisni članek

vrtec Zoran Janković

Torek, 13. 2. 2024, 14.26

3 mesece, 1 teden

Janković vztraja pri združitvi poslovanja ljubljanskih vrtcev: Jaz bom že našel rešitev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,50
Zoran Janković | "Ne pustim si, da kdorkoli podvomi o mojem odnosu do otrok," je dejal Janković in dodal, da tretjino proračuna namenijo zanje. | Foto STA

"Ne pustim si, da kdorkoli podvomi o mojem odnosu do otrok," je dejal Janković in dodal, da tretjino proračuna namenijo zanje.

Foto: STA

Ljubljanski župan Zoran Janković stoji za združitvijo poslovanja ljubljanskih vrtcev, ob tem pa zahteva, da ima vsak vrtec popolno avtonomijo v strokovnem delu. "Jaz sem našel rešitev, kako bi oboje združili," je dejal na novinarski konferenci. Rešitve ni razkril, bodo pa o tem razpravljali na četrtkovem sestanku strokovne skupine za združitev.

V četrtek se bo Janković sestal s tremi ravnateljicami ljubljanskih vrtcev in glavnim tajnikom Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (Sviz) Branimirjem Štrukljem. "V delovni skupini, kjer so dobili neko gradivo, so to vzeli 'zdravo za gotovo', ampak to gradivo lahko doživi spremembe," je poudaril. Tudi na sestanku s Štrukljem prejšnji teden sta pregledovala, kaj bo v gradivu treba spremeniti, je dodal.

"Ne pustim si, da kdorkoli podvomi o mojem odnosu do otrok"

Trdi, da je predlog napisan zelo dobronamerno za otroke, starše in sodelavce. "Ne pustim si, da kdorkoli podvomi o mojem odnosu do otrok," je dejal in dodal, da tretjino proračuna namenijo zanje.

Dejal je, da bo treba v zakonu opredeliti tudi vpliv odločevalcev na zavod, da se v prihodnosti ne bo zgodila zloraba avtonomije posameznih vrtcev ali drugih pritiskov na ravnatelje.

Župan je komentiral tudi zbiranje podpisov pod peticijo Sviza za ohranitev samostojnih vrtcev v Ljubljani, ko naj bi pretendentka za direktorico združenega vrtca Barbara Novinec po Štrukljevih besedah skušala vplivati na podpisovanje peticije. Novinčeva je vse obtožbe zavrnila.

Janković je dejal, da verjame zagotovilu Novinčeve, da je zbiranje podpisov organizirala kot vsa leta prej. Na občini pa bodo počakali, da sindikat zbere vse podpise.

Zoran Janković
Novice Janković po torkovih hišnih preiskavah: Se opravičujem, da sem še župan #video
Jankovic
Novice SDT preiskuje 19 osumljenih hudih kaznivih dejanj
Zoran Janković
Novice Ljubljanski svetniki potrdili občutno višja plačila nadzornikom LPT in Žal
Ne spreglejte