SiolNET. Novice Slovenija
9,60

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Janez Janša preklical vabilo na pogovore s predsedniki strank

9,60

termometer

 | Foto: Ana Kovač
Foto: Ana Kovač

Predsednik Slovenske demokratske stranke (SDS) Janez Janša je v sporočilu predsednikom strank zapisal, da po tem, ko naj bi skupina šestih strank v soboto uskladila večino, do nadaljnjega preklicuje vabilo na pogovore o sestavi koalicije ZA Slovenijo.

Janša je minuli teden vse parlamentarne stranke povabil na pogovore o pripravljenosti za oblikovanje koalicije pod okriljem SDS. V ponedeljek in torek naj bi tako s strankami ugotovili, ali obstaja načelna pripravljenost za usklajevanje programov za koalicijo, a na povabilo so se nameravali odzvati le v NSi in SNS, v drugih strankah pa pripravljenosti na pogovore ni.

Janez Janša je v kratkem dopisu, katerega prejem je potrdilo več strank, zapisal:

Spoštovani,

glede na javno objavljena sporočila, da je skupina šestih strank v soboto uskladila večino koalicijske pogodbe in da se bodo o preostanku neusklajenih vsebin pogajanja nadaljevala prihodnji teden, do nadaljnjega preklicujem vabilo na pogovore o sestavi koalicije ZA Slovenijo.

Zahvaljujem se vsem, ki ste nam poslali odgovore na naše vabilo.

Janez Janša

Kar nekaj strank je že pred volitvami zavrnilo morebitno koalicijsko sodelovanje s SDS in pri tem vztrajajo, poleg tega pa pod okriljem Marjana Šarca trenutno potekajo usklajevanja šestih strank o koalicijski pogodbi.

Marjan Šarec Novice Šarec po 11 urah pogajanj: Bilo je zelo naporno, a smo zadovoljni

Janez Janša mora do četrtka predsedniku republike Borutu Pahorju sporočiti, ali je pripravljen sprejeti ponujeno kandidaturo za mandatarja.

Janša je napovedal, da bo kandidaturo sprejel, če se bo izkazalo, da zadostno število strank deli "približno podobne poglede na prihodnost".

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 140
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin