SiolNET. Novice Slovenija
0,27

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Izvršilni odbor SLS podprl Podobnikov predlog: začeli se bodo pogovarjati z NSi

0,27

termometer

SLS
Foto: STA

Izvršilni odbor SLS je na današnji seji podprl predlog predsednika stranke Marjana Podobnika za pobudo NSi za začetek formalnih pogovorov o skupni listi za evropske volitve. Odbor je ob tem odprl tudi kandidacijski postopek za oblikovanje liste kandidatov stranke za evropske volitve maja prihodnje leto.

Kot so v stranki pojasnili v sporočilu za javnost, pobuda za začetek uradnih pogovorov z NSi za skupno listo za evropske volitve izhaja iz prepričanja stranke, da v Sloveniji potrebujemo več sodelovanja za boljše izkoriščanje priložnosti, ki jih imamo v državi, družbi in politiki.

SLS po lastnih navedbah namreč ugotavlja odlično notranje sodelovanje, ki pa ga zdaj želijo nadgraditi tudi s sodelovanjem in odpiranjem prostora "navzven".

Zavzemajo se za ohranitev pošt in bank v podeželskih občinah

IO SLS se je na današnji seji poleg tega enotno zavzel tudi za ohranitev enot pošte in poslovalnic bank v slovenskih podeželskih občinah in krajih. Tu namreč zaradi racionalizacije poslovanja poštne poslovalnice zapirajo, s tem pa na podeželju zmanjšujejo kakovost življenja.

SLS je sicer interes za sodelovanje na evropskih volitvah prihodnje leto izkazala že Novi ljudski stranki, ki jo vodi Franc Kangler, s katero bodo po napovedih v sredo podpisali pismo o nameri.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 10
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin