SiolNET. Novice Slovenija
1,65

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Inšpektorat ugotovil nepravilnosti na Šahovski zvezi Slovenije

1,65

termometer

Šah | Starši mladih šahistov že dalj časa opozarjajo na nepravilnosti znotraj Šahovske zveze Slovenije. | Foto: STA
Starši mladih šahistov že dalj časa opozarjajo na nepravilnosti znotraj Šahovske zveze Slovenije. Foto: STA

Inšpektorat za šolstvo in šport je v sklopu inšpekcijskega nadzora nad Šahovsko zvezo Slovenije ugotovil nepravilnosti pri namenski porabi javnih sredstev in sum dvojnega financiranja. 
 

Starši mladih šahistov že dalj časa opozarjajo na nepravilnosti znotraj Šahovske zveze Slovenije, ki jo vodi poslanec evropskega parlamenta Milan Brglez (SD). 

Milan Brglez Novice So figure s kraljem Brglezom na čelu v izgubljenem položaju?

Zdaj je inšpektorat RS za šolstvo in šport v sklopu inšpekcijskega nadzora nad šahovsko zvezo ugotovil "nepravilnosti pri namenski porabi javnih sredstev in sum dvojnega financiranja". 

Kot so zapisal v obvestilu, ki smo ga prejeli v uredništvu, so o zadevi že obvestili Policijsko upravo Ljubljana, finančno upravo, Komisijo za preprečevanje korupcije, ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ter Fundacijo za šport. Obvestilo inšpektorata objavljamo spodaj. 

Šahovska zveza Slovenije | Foto:

 

Končno poročilo inšpekcijskega nadzora še ni izdano, saj ima Šahovska zveza možnost pritožbe, so sporočili s pristojnega ministrstva. "Inšpekcijski postopek še ni zaključen in do zaključke le-tega ne moremo posredovati nobenih informacij," so nam odgovorili. Predvidoma bo poročilo dostopno v začetku junija.

Za komentar glede ugotovljenih nepravilnosti smo zaprosili tudi Šahovsko zvezo Slovenije. "Inšpektorat RS za šolstvo in šport je ugotovil le nepravilnosti pri pripravi dokumentacije, ki je vezana na javna sredstva. Pozval nas je k odpravi teh pomanjkljivosti. Iz dopolnjene dokumentacije je razvidno, da so bila sredstva porabljena v skladu z namenom. Končni odgovor Inšpektorata pričakujemo prihodnji teden. Nikakor pa iz ugotovitev Inšpektorata ne izhaja, da bi ŠZS kogarkoli ogoljufala," so zapisali v odgovoru. 

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 4
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin