Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
11. 7. 2020,
20.02

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,18

63

Natisni članek

Janez Janša Janez Janša Aleš Hojs

Sobota, 11. 7. 2020, 20.02

3 leta, 9 mesecev

Hojs: Še enkrat bom premislil o odstopu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,18

63

Aleš Hojs | Foto STA

Foto: STA

Notranji minister Aleš Hojs je za TV Slovenija danes povedal, da je gesto premierja Janez Janše, ki ga je prosil, naj z odločitvijo o odstopu počaka in še enkrat premisli, vzel resno. "Vsekakor bom v naslednjih dveh, treh dneh o tem temeljito premislil. Že danes pa lahko rečem, da bom to gesto sprejel vsaj za čas do moje interpelacije," je dejal.

Janša je v petek pojasnil, da Hojsovega odstopnega pisma še ni odprl in da "smo v situaciji, ko ministra za notranje zadeve, ki je operativen 24 ur na dan, nujno potrebujemo". Napovedal je še, da bo odstopno pismo odprl v primeru, če si Hojs ne bo premislil, a takrat, ko bo imel novega človeka za mesto notranjega ministra, piše STA.

Janez Janša Aleš Hojs
Novice Janša: Ministra Hojsa sem prosil, naj še enkrat premisli o odstopu

Na vprašanje o poročanju, da je odstop že sprejel, je Janša dejal: "To ste vi poročali, dvomim, da imate kako mojo izjavo, v kateri sem to rekel."

Hojs je sicer 30. junija na novinarski konferenci dejal, da "kar se tiče mojega odstopa, sem o njem 15 minut pred to novinarsko konferenco obvestil predsednika vlade, predsednik vlade je sprejel moj nepreklicni odstop". Tudi 3. julija je na novinarski konferenci poudaril, da je odstopil nepreklicno: "Odstopa, ki je nepreklicen, se ne da preklicati."

Peter Jančič
Mnenja Odstop Hojsa, ker noče sistema Viktorja Avblja

Danes pa je Hojs pojasnil, da je morda sam takratni premierjev odziv napačno interpretiral. Kot je povedal, je šel k premierju, mu v kuverti prinesel svojo odstopno izjavo in povedal, kaj v njej piše. "Predsednik je odgovoril 'dobro'," je povedal Hojs, ki pravi, da je lahko ta "dobro", kot ga je sam razumel, bil z njegove strani napačno interpretiran, še piše STA.

"Enostavno sem razumel, da s tem, ko je prevzel kuverto in rekel dobro, da se je pač z mojim odstopom strinjal," je še dejal Hojs.

Aleš Hojs
Novice Odstopne izjave Aleša Hojsa ni v državnem zboru
Ne spreglejte