SiolNET. Novice Slovenija
10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Hojs o Golobovi ponudbi: Bil sem šokiran #video

10

termometer

"Danes sem bil na vladi šokiran. GEN-I za leto 2022 ponuja dobavo električne energije slovenskim bolnišnicam po trikrat višji ceni kot do zdaj," je v četrtkovi oddaji Tarča na TV Slovenija povedal notranji minister Aleš Hojs, ki sumi, da gre pri podražitvi za kartelni dogovor. Na vprašanje, kakšno ceno so ponudili, je predsednik uprave GEN-I Robert Golob odgovoril: "Tako kot vsi preostali, saj so take cene za javni razpis." "AVK izpostavljene problematike ne more podrobneje komentirati zaradi interesa samega postopka," so nam sporočili iz Agencije za varstvo konkurence (AVK).

"Ko sem pa pogledal bolj natančno rezultate, moram reči, da so rezultati katastrofalni. Ob treh milijardah prometa GEN-I mislim, da so imeli lansko leto 15 milijonov evrov dobička. Katastrofa," je stanje v družbi GEN-I opisal minister Hojs in dodal, da je bil zaradi obljub o znižanju cen elektrike uporabnikom GEN-I v prihodnjem letu včeraj na vladi šokiran, ko je iz poročila Združenja zdravstvenih zavodov Slovenije izvedel, da je GEN-I bolnišnicam poslal trikrat višjo ponudbo kot za letos, podobno pa so storili tudi drugi ponudniki elektrike.

Združenje zdravstvenih domov Slovenije je za leto 2022 dobilo naslednje ponudbe: GEN-I 16,9 milijona evrov, Elektro Celje Energija (ECE) 17,3 milijona evrov, Petrol 17,4 milijona evrov. Indeks rasti cene GEN-I napram ceni iz julija 2020 tako znaša 277,11.

Robert Golob Novice Robert Golob: če ne na vrh GEN-I, pa v vrh slovenske politike?

Golob je dejal, da je minister zadeve pomešal, na konkretno vprašanje, kakšno ceno so ponudili, pa je odgovoril: "Tako kot vsi preostali, saj so take cene za javni razpis."

Golob je dodal, da je poslovanje družbe odlično in da so iz poslovanja s tujino letos zaslužili tri milijarde evrov. "Dobička bo 60 milijonov evrov. 90 odstotkov ustvarimo v tujini in mi svoje odlično poslovanje prelivamo v nizke cene za slovenska gospodinjstva," je še povedal.

Na agencijo za varstvo konkurence smo se obrnili za dodatna pojasnila glede ministrovih sumov o kartelnem dogovarjanju ponudnikov električne energije.

"Javna agencija RS za varstvo konkurence izpostavljene problematike ne more podrobneje komentirati zaradi interesa samega postopka," so nam odgovorili iz AVK.
haha Novice Ura moči: Enako kot za Roberta Goloba se je tudi za Tita govorilo, da je nezamenljiv

Robert Golob Posel danes Ob očitkih o političnem kadrovanju obudimo spomine preteklih vlad #video

Robert Golob Posel danes Robert Golob: Skupščina ni bila uspešna, sledi ... #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin