SiolNET. Novice Slovenija
5,17

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Hojs ne izključuje možnosti dodatnih zaostritev ukrepov

5,17

termometer

Aleš Hojs
"Morda bomo že v četrtek na vladi zopet razpravljali o tem, ali je morda treba še bolj zaostriti PCT-pogoje," je dejal notranji minister Aleš Hojs. Foto: STA

Notranji minister Aleš Hojs je ob robu današnjega obiska Savinjske regije ugotavljal, da so zadnji veljavni ukrepi, kot kaže, pripomogli k temu, da se ljudje bolj množično odločajo za cepljenje. A glede na današnje vnovično alarmantno visoko število novih okužb ne izključuje možnosti dodatnih zaostritev ukrepov, morda že na četrtkovi seji vlade.

"Morda bomo že v četrtek na vladi zopet razpravljali o tem, ali je morda treba še bolj zaostriti PCT-pogoje," je ob obisku Policijske uprave Celje dejal Hojs. Dodal pa je, da po drugi strani nihče od ministrov ne želi in ne zagovarja kakršnegakoli zapiranja: "Ljudje se imajo možnost brezplačno cepiti in se lahko proti bolezni zaščitijo."

V sklopu vladnega obiska savinjsko-šaleške regije si je notranji minister s policijskimi piloti na vzhodu regije ogledal izvajanje helikopterskega nadzora na južni meji, na zahodu regije pa prizorišče tragične nesreče, ki se je pred leti pripetila med usposabljanjem reševalcev nad Okrešlju.

Počivalšek napovedal: za zaposlene v javni upravi pogoj P in C

"Verjamem v to, da moramo biti odgovorni in se cepiti. Upam, da bomo na vladi, to sem povedal že pred nekaj dnevi, sprejeli odlok, s katerim bomo nas v javni upravi postavili za vzor, ker bomo imeli pogoj PC, se pravi samo preboleli in cepljeni," pa je ob obisku za TV Slovenija dejal minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek.

covid testiranje Novice Izjemen porast okužb v Sloveniji #video Testiranje zaposlenih v osnovnih šolah Novice Objavljamo seznam pogoja PCT, obvezen je skoraj povsod Petrol Novice Pogoj PCT bodo na Petrolu preverjali pred točenjem goriva

Na južni meji postavitev več deset kilometrov dolge ograje

V zvezi z obvladovanjem migracij je Hojs dejal, da so v zaključni fazi podpisa pogodbe za postavitev novih več deset kilometrov ograje na južni meji. Računa, da jih bodo začeli postavljati v roku dveh do treh tednov.

Ob tem je dodal, da podatki obveščevalcev po njegovem sicer ne kažejo na večji migrantski val zaradi novonastalih razmer v Afganistanu. To je po njegovih besedah tudi posledica dejstva, da so notranji ministri EU sprejeli odločitev, da vrat niso na široko odprli, pač pa bo Evropa pomagala le tistim, ki pomoč potrebujejo, torej ranljivim skupinam, ženskam in otrokom.

Janez Janša Novice Janša opozoril, kaj je najbolj pomembno za konec covidne krize

Hojs o prostorski problematiki policijskih postaj

Med drugim je Hojs dopoldne obiskal policijsko postajo v Šentjurju, popoldne pa bo obiskal še postaji v Laškem in Žalcu. V Šentjurju si je ogledal lokacijo prihodnjega intervencijskega centra. Kot je povedal, mu je župan zagotovil, da lahko občina v dobrem letu izpelje postopke v zvezi s spremembami občinskega prostorskega načrta. Lokacija je po njegovi oceni zelo dobra.

Na ministrstvu so sicer že pred dobrim letom začeli reševati prostorsko problematiko vseh policijskih postaj, ki so v Sloveniji kritične, je dejal Hojs in pri tem omenil Ajdovščino, Tolmin, Šentjur in Laško. Kot je dejal, se želijo stvari lotiti z nekimi tipskimi projekti, ki bi zadeve precej pocenili, predvsem pa pospešili.

"Računam, da bomo lahko projekte tam, kjer še niso sprejeti prostorski načrti, uresničili v naslednjih štirih ali petih letih, kjer je za to že poskrbljeno, pa bi se morala dela začeti že v naslednjem letu," je še napovedal minister.

Slovenska policija Novice Policijski sindikat kritičen do Hojsovega predloga glede pogoja PCT za delo v policiji Ljubljana ulica turisti Novice Vlada o odlokih za omejevanje epidemije: bo zaostrila ukrepe? d Novice "Za shode na cesti in na katerih se uporablja nevarne snovi, je potrebno dovoljenje"

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin