SiolNET. Novice Slovenija
4,20

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Hojs napoveduje zaostritev nadzora na meji še ta teden

4,20

termometer

Obrežje po bombi
Foto: Nataša Repovž​​​​​​​

Notranji minister Aleš Hojs je danes v državnem zboru napovedal, da bi se lahko že v tem tednu v okviru prizadevanj za zajezitev okužb z novim koronavirusom pojavile precejšnje zaostritve nadzora na slovenski meji. Kot je še dejal v odgovoru na poslansko vprašanje, bo odločitev o tem sprejela vlada. Kdaj natanko naj bi to bilo, ni navedel.

Aleš Hojs Novice Hojs: Čeprav je obalno-kraško regija rdeča, se šole ne bodo zaprle #video

Kot je še dejal, bodo najverjetneje vse evropske države, vključno s Slovenijo, v prihodnjih dneh primorane v zaostritev režimov na meji. Ob tem se v Sloveniji strokovna komisija epidemiologov in zdravnikov nagiba k strogemu zaprtju nadzornih točk na "naših evropskih notranjih mejah".

Zaostritev na meji kot posledica "neodgovornosti nekaterih"

Hojs je še dejal, sam osebno ne verjame, da bi se lahko pojavile kakšne sprostitve na meji, je pa obljubil, da naj bi šla zaostritev protikoronskih ukrepov na meji v tej smeri, da ne bodo prizadeti "tako občani ob meji kot dvolastniki". Dodal je še, da bo znova treba opredeliti izjeme za prehod meje brez testov za okužbo na novi koronavirus, bo pa verjetno za dnevne migrante in tiste, ki se izobražujejo, po njegovem treba uvesti vsaj sedemdnevno testiranje na okužbo.

Kot je še dejal, naj bi bila zaostritev protikoronskih ukrepov na meji predvsem poledica "neodgovornosti nekaterih", ki se v zadnjem tednu vračajo predvsem iz eksotičnih držav. Poimensko je ob tem navedel Zanzibar, kjer naj bi bila razširjena predvsem južnoafriška različica novega koronavirusa, za katero velja, da je bolj nalezljiva, cepivo proti covidu-19 pa naj bi bilo proti tej različici omejeno učinkovito.

Dodal je še, da so v zadnjih dnevih odkrili primere, ko tisti, ki prispejo na dunajsko letališče z Zanzibarja, na meji navedejo, da se vračajo zgolj iz Avstrije. "Tega ni mogoče zajeziti drugače kot z bolj strogim nadzorom, z bolj strogim režimom," je še dejal notranji minister, piše STA.

Hojs Fajon Novice Tožilstvo: Da je treba likvidirati politika kot psa, ni grožnja

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin