SiolNET. Novice Slovenija
0,50

termometer

  • Messenger
  • Messenger

GZS: Številke so alarmantne, strogo preverjanje pogoja PCT v podjetjih je nujno

0,50

termometer

Aleš Cantarutti
"Prepričan sem, da smo sposobni stopiti skupaj in biti solidarni do šibkejših, ki jih covid-19 življenjsko ogroža," je še dodal Cantarutti. Foto: Matej Leskovšek

Generalni direktor GZS Aleš Cantarutti pričakuje, da bodo podjetja izvajala strogi nadzor nad izvajanjem pogoja PCT, še naprej aktivno spodbujala zaposlene k cepljenju, hkrati pa v največji meri omogočila delo od doma tistim zaposlenim, kjer je to mogoče. "Čas je, da se kot družba začnemo odgovorno obnašati," je poudaril.

"Stopimo kot družba na zavoro in omejimo medsebojne stike povsod, kjer je to mogoče," je, kot so danes sporočili z Gospodarske zbornice Slovenije (GZS), izpostavil Cantarutti in dodal: "Samo če združimo moči in se vsi odgovorno vedemo, lahko aktualni koronavirusni val premagamo."

Martina Gašperlin, glavna tržna inšpektorica. Siol Plus Inšpektorica: Na terenu slišimo tudi, da je covid-19 nateg #video

Po njegovem so današnje številke alarmantne, okužb je 530 več kot prejšnjo nedeljo. "Sočustvujemo z zdravstvenimi delavci, ki v teh izjemno težkih časih z nadčloveškimi napori skrbijo za bolnike v bolnišnicah. Zato je nujno, da pokažemo, da smo zrela družba, ki ne potrebuje vladnih odlokov o zapiranju javnega življenja in gospodarske dejavnosti," je poudaril.

Nujno je dosledno preverjanje pogoja PCT 

Cantarutti verjame, da "smo sami dovolj modri, da se vedemo samoomejevalno − pri vsakodnevnih stikih, zasebnih in poslovnih druženjih, sestankih, dogodkih in srečanjih".

Ob tem je pozval k odgovornemu ravnanju vseh državljanov, doslednemu strogemu preverjanju pogoja PCT (preboleli, celjeni, testirani) v podjetjih in spoštovanju preventivnih ukrepov na vseh področjih javnega življenja. K zaustavitvi hitro naraščajočega trenda okužb lahko po njegovem mnenju pripomore tudi višja precepljenost prebivalstva, ki je v Sloveniji še vedno med najnižjimi v Evropi, zato poziva članstvo, da spodbuja cepljenje med zaposlenimi v podjetjih.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin