SiolNET. Novice Slovenija
0,87

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Gradnja terminala na Brniku: Fraport ni prejel pritožb na izbor izvajalca

0,87

termometer

Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana Brnik
Fraport na izbor izvajalca za gradnjo drugega potniškega terminala na brniškem letališču ni prejel nobene pritožbe. Dela bodo stekla po podpisu pogodbe z izvajalcema. Foto: Bor Slana

Fraport Slovenija ni prejel nobene pritožbe na izbor izvajalca razširitve potniškega terminala na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana, so povedali v družbi, ki upravlja brniško letališče. Izbrani družbi GIC Gradnje in Elcom bosta po podpisu pogodbe tako lahko začeli gradnjo. Kdaj bo podpisana pogodba in kdaj bodo stekla dela, bo znano v prihodnjih dneh.

Fraport Slovenija je za gradbena in obrtniška dela za razširitev terminala izbral skupno ponudbo podjetja GIC gradnje iz Rogaške Slatine kot vodilnega partnerja in ljubljanskega Elcoma. Na razpis je sicer prispelo šest ponudb, ponudba izbranih izvajalcev v vrednosti 17,273 milijona evrov pa je bila najugodnejša.

Adria Airways Posel danes Težave Adrie: na brniškem letališču se pripravljajo tudi na črn scenarij #video

V Fraportu si želijo, da bi bila dela končana v drugi polovici leta 2021

Podjetje GIC gradnje je v skoraj 30 letih izvedlo že več tisoč projektov, razširitev potniškega terminala pa bi bila glede na reference, navedene na spletnih straneh podjetja, eden njegovih največjih projektov.

Dela za razširitev potniškega terminala naj bi sicer stekla kmalu po pravnomočnosti odločitve o izboru, saj Fraport Slovenija še vedno želi končati dela na terminalu pred predsedovanjem Slovenije Svetu EU v drugi polovici leta 2021.

Adria Airways Novice Na agenciji za civilno letalstvo letos prejeli že 134 prijav proti Adrii

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin