SiolNET. Novice Slovenija
5,62

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Potoška gora: gori v velikem obsegu, na delu 200 gasilcev. Zaprite okna, izogibajte se območju. #video

5,62

termometer

V okolici Preddvora, v smeri izletniške točke Baba nad krajem Potoče, je nad naseljem izbruhnil večji požar, so popoldne sporočili gorenjski policisti. Zvečer ognja še niso pogasili, še gori v večjem obsegu na pobočju Potoške gore. Na delu je 200 gasilcev. Domačinom svetujejo, naj zapirajo okna in se ne zadržujejo na prostem.

Ob 16.33 so s Policijske uprave Kranj sporočili, da je v smeri proti izletniški točki Baba nad krajem Potoče izbruhnil večji požar. Zaprta je cesta Preddvor–Sv. Jakob. Zagorelo je nad naseljem.

Intervencija še traja. "Pohodniki naj se območju izogibajo, ker je nevarno," so še zapisali v sporočilu za javnost. 

Požar se je proti večeru močno razširil 

Na pobočju Potoške gore gori v velikem obsegu. Ogenj je zajel okoli 500 hektarov naravnega okolja s travnikom in gozdom. Gori tudi nekaj objektov.

"Škoda bo velika. Posreduje več kot 200 gasilcev, poleg poklicnih gasilcev tudi okoli 40 gasilskih društev. Gasita tudi dva helikopterja Slovenske vojske, pomoč pri pregledu terena pa je danes zagotavljal še policijski helikopter. Na območju še vedno gori. Požar še ni omejen, je pa trenutno še vedno nad naseljem Potoče. Podatkov o tem, da bi bil kdo poškodovan, ni," so nekaj po 20. uri sporočili s policije. 

Evakuacija prebivalcev za zdaj še ni bila potrebna. Aktivnosti se bodo danes in verjetno tudi jutri še nadaljevale.

Dokler se bo na območju nadaljevala intervencija, je dostop prepovedan.

Zavarovanje kraja in dostopov izvaja policija. Domačini naj zapirajo okna in se ne zadržujejo zunaj.

Aktivirali so tudi štab Preddvorske civilne zaščite, ki je že pripravila prenočišča, če bo potrebna evakuacija.

1 / 3
2 / 3
3 / 3

Težko dostopen teren, na pomoč tudi helikopter 

"Ob 15.50 je zagorelo v gozdu na težko dostopnem pobočju Potoške gore, občina Preddvor. Požar gasijo gasilci PGD Preddvor, GARS Kranj, PGD Hotemaže, Olševek, Kokrica, Goriče, Golnik, Bitnje, Jezersko, Voklo, Voglje, Srednja vas, Britof, Suha, Predoslje, Podblica, Jošt, Besnica, Breg ob Savi in Kranj Primskovo. Požar gasi tudi helikopter Slovenske vojske," so v popoldanskem poročilu ob 18. uri sporočili iz Centra za zaščito in reševanje.

avto ogenj Novice Ljubljana: požigalec podtaknil tri požare Požar Novice V Sloveniji vzplamtel še en obsežnejši požar Policija Novice V naselju streljanje, pretep in požar tovornjak Novice Zgorelo tovorno vozilo, kriva električna inštalacija

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin