SiolNET. Novice Slovenija
3,07

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Golobovemu svetovalcu poziv za prestajanje zaporne kazni

3,07

termometer

Robert Golob na MORS | Javnosti je Milović postal znan kot neformalni svetovalec predsednika vlade Roberta Goloba. | Foto: STA
Javnosti je Milović postal znan kot neformalni svetovalec predsednika vlade Roberta Goloba. Foto: STA

Miloš Milović, neformalni svetovalec predsednika vlade Roberta Goloba in drugih znanih politikov, ki je bil pravnomočno obsojen zaradi vpletenosti v fiktivni posel, je prejel poziv na prestajanje eno leto in pol dolge zaporne kazni, poroča časnik Dnevnik. Kazni mu ne bo treba odslužiti v zaporu, če bo sodišče ugodilo njegovi prošnji za alternativno prestajanje kazni.

Da so poziv izdali, so Dnevniku potrdili na ljubljanskem okrožnem sodišču. Milović je bil spomladi pravnomočno obsojen na leto in pol zapora ter denarno kazen 15 tisoč evrov zaradi pomoči pri zlorabi položaja, ki se je nanašala na 390 tisoč evrov vreden fiktivni posel SŽ – Železničarskega gradbenega podjetja.

Milović je po poročanju časnika zaprosil tako za odlog prestajanja zaporne kazni kot za alternativno prestajanje kazenske sankcije. "Obsojeni je vložil vlogo za odlog izvrševanja kazni zapora, o kateri je že bilo odločeno, odločitev pa še ni vročena. O prošnji za alternativno prestajanje kazni še ni bilo odločeno," so Dnevniku pojasnili na ljubljanskem okrožnem sodišču. 

Zapor Novice Milošu Miloviću, Golobovemu svetovalcu, zaporna kazen #video Robert Golob Novice Inšpekcija: Golob in njegov neformalni svetovalec Milović nista kršila zakona neznana oseba Novice Jankovićev prijatelj, varnostnik politikov, Čeferinov zaposlenec: Zgodba fiktivnega posla gradbinca Slovenskih železnic
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin