SiolNET. Novice Slovenija
6,97

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Golobov kadrovski vrtiljak: razkrita nekatera zanimiva imena

6,97

termometer

Igor šoltes | V igri za položaje na ministrstvih so številna znana imena.  | Foto: Ana Kovač
V igri za položaje na ministrstvih so številna znana imena. Foto: Ana Kovač

Za najožje sodelavce novih ministrov bodoče vlade Roberta Goloba so v igri številni prepoznavni obrazi, med njimi so nekateri funkcije na ministrstvih opravljali tudi v prejšnjih vladah. Nekdanji zdravstveni minister Aleš Šabeder bo svetoval Danijelu Bešiču Loredanu, Igor Šoltes naj bi bil desna roka pravosodne ministrice Dominike Švarc Pipan, dvakratni kmetijski minister Dejan Židan bo o gospodarstvu svetoval Matjažu Hanu, Marka Koprivca, ki se mu na zadnjih volitvah ni uspelo prebiti v državni zbor, pa je za najožjega sodelavca izbral bodoči kohezijski minister Aleksander Jevšek, poroča Večer.

Državna sekretarja na ministrstvu za finance, ki ga bo vodil Klemen Boštjančič, bosta Saša Jazbec in Tilen Božič. Jazbečeva je sicer žena nekdanjega prvega moža SDH Marka Jazbeca, piše Večer.

Ljudmila Novak Novice Novakova: Vsega je kriva Janševa vlada #video

Šabeder bo imel "zelo specifično vlogo"

V ekipi bodočega ministra za zdravje Danijela Bešiča Loredana bo tudi nekdanji minister za zdravje v Šarčevi vladi in nekdanji prvi mož UKC Ljubljana Aleš Šabeder. Bešič Loredan je pojasnil le, da Šabeder ne bo postal državni sekretar, ampak bo najprej svetovalec, nato pa bo imel "zelo specifično vlogo". Kaj to pomeni, ni razkril. 

Šarčeva Medved in Poklukar na obrambno ministrstvo 

Ministrstvo za obrambo, ki ga bo v novi vladi vodil prvak LMŠ Marjan Šarec, bodo v novi vladi očitno prevzeli kadri njegove stranke. Državna sekretarja na Morsu naj bi postala nekdanja Šarčeva ministra, in sicer nekdanji minister za javno upravo Rudi Medved in nekdanji notranji minister Boštjan Poklukar. Drugi naj bi spadal v krog kadrov Šarčevega zaupnika in nekdanjega državnega sekretarja Damirja Črnčeca, ki je sicer zaposlen na Morsu.

Bratuškova čaka na potrditev ministra 

Na infrastrukturnem ministrstvu, ki ga bo vodil Bojan Kumer, naj bi bilo mesto državne sekretarke rezervirano tudi za predsednico SAB Alenko Bratušek, vendar naj bi se glede tega, ali bo sprejela omenjeni položaj, odločila šele, ko bo Kumer imenovan za ministra.

Melita Župevc Novice To bodo Golobovi najožji sodelavci

Dvakratni minister Hanova desna roka 

Državni sekretar gospodarskega ministra Matjaža Hana bo postal nekdanji predsednik SD Dejan Židan.

Bodoča zunanja ministrica Tanja Fajon si je za državna sekretarja na zunanjem ministrstvu izbrala karierna diplomata Samuela Žbogarja in Marka Štucina. Žbogar je bil v Pahorjevi vladi zunanji minister, pred tem pa državni sekretar v Mladiki. Fajonovo bo ob prevzemu zunanjega ministrstva v parlamentu nadomestil voditelj Jonas Žnidaršič.

Šoltes z računskega sodišča v pravosodje

Dominika Švarc Pipan ostaja skrivnostna, a se kot njena državna sekretarja omenjata Igor Šoltes in Gregor Strojin, še poroča Večer. Šoltes, ki je sicer vnuk Edvarda Kardelja, je nekdanji predsednik računskega sodišča in evropski poslanec.

Bodoči kohezijski minister Aleksander Jevšek je za državnega sekretarja izbral Marka Koprivca, ki se mu na zadnjih volitvah na listi SD ni uspelo prebiti v državni zbor.

Opičje koze Novice Vlada sprejela sklep o uporabi ukrepov pri nalezljivi bolezni opičje koze Stanka Setnikar Cankar Novice KPK se opravičuje nekdanji ministrici, ker so razkrili njene zaslužke

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin