SiolNET. Novice Slovenija
0,79

termometer

  • Messenger
  • Messenger

KPK se opravičuje nekdanji ministrici, ker so razkrili njene zaslužke

0,79

termometer

Stanka Setnikar Cankar | Poravnava med KPK in Setnikar Cankarjevo je bila sklenjena po tem, ko je vrhovno sodišče oktobra 2021 ugodilo zahtevi za revizijo tožnice in razveljavilo sodbo višjega sodišča v Ljubljani, to pa je nato odločilo, da se zadeva vrne Okrožnemu sodišču v Ljubljani v novo sojenje. | Foto: STA
Poravnava med KPK in Setnikar Cankarjevo je bila sklenjena po tem, ko je vrhovno sodišče oktobra 2021 ugodilo zahtevi za revizijo tožnice in razveljavilo sodbo višjega sodišča v Ljubljani, to pa je nato odločilo, da se zadeva vrne Okrožnemu sodišču v Ljubljani v novo sojenje. Foto: STA

Nekdanja šolska ministrica Stanislava Setnikar Cankar je tožila Komisijo za preprečevanje korupcije, ker naj bi KPK na Supervizorju nezakonito objavil njene podatke. Podatke o tem, da je kot zaposlena na fakulteti za upravo v 11 letih dobila za 636 tisoč evrov dodatkov.

"Republika Slovenija, Komisija za preprečevanje korupcije, se Stanislavi Setnikar Cankar opravičuje za nezakonito objavo njenih osebnih podatkov v aplikaciji Supervizor dne 5. 3. 2015," so zapisali pri Komisiji za preprečevanje korupcije (KPK). Pri komisiji so opravičilo objavili na podlagi sodne poravnave s Setnikar Cankarjevo. 

Poravnava je bila sklenjena po tem, ko je vrhovno sodišče oktobra 2021 ugodilo zahtevi za revizijo tožnice in razveljavilo sodbo višjega sodišča v Ljubljani, to pa je nato odločilo, da se zadeva vrne Okrožnemu sodišču v Ljubljani v novo sojenje.

Ali je Setnikar Cankarjeva, ki je poleg opravičila v preteklosti zahtevala tudi 31 tisoč evrov finančne odškodnine, od KPK dobila še kaj, ni javno znano.

Novice Setnikar Cankarjeva se je poslovila od ministrovanja

Gre za 636 tisoč evrov dodatkov

Spomnimo, podatki, objavljeni na Supervizorju (spletna aplikacija se danes imenuje Erar), so razkrili, da je (nekdanja ministrica za izobraževanje v vladi Mira Cerarja) Stanka Setnikar Cankar kot zaposlena na fakulteti za upravo v 11 letih dobila za 636 tisoč evrov dodatkov. Zaradi afere se je Setnikar Cankarjeva morala posloviti z ministrskega stolčka.

Setnikar Cankarjeva je, ko je odstopala, ugovarjala, da so očitki, da je prejela preveč, neupravičeni, ker je dodaten denar dobila za dodatno tržno delo na fakulteti. Pozneje se je po svojo pravico odločila oditi na sodišče, kjer je trdila, da je KPK na Supervizorju nezakonito objavil njene podatke. Po poročanju STA je od KPK zahtevala skoraj 31 tisoč evrov odškodnine in javno opravičilo. 

Mojca Prelesnik Novice Prelesnikova o aferi dodatki: KPK je podatke o honorarjih pridobila na sporen način Stanka Setnikar Cankar Novice KPK nezakonito posegla v ustavno pravico Setnikar Cankarjeve Novice Nekdanja šolska ministrica izgubila tožbo proti KPK

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin