SiolNET. Novice Slovenija
4,19

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Golob: Dogovora o rekonstrukciji vlade v koaliciji ni

4,19

termometer

Podpis koalicijske pogodbe. Robert Golob, Tanja Fajon, Luka Mesec. | Predsednik vlade Robert Golob se je odzval na izjave ministra za delo Luke Mesca. | Foto: Bojan Puhek
Predsednik vlade Robert Golob se je odzval na izjave ministra za delo Luke Mesca. Foto: Bojan Puhek

"Nič se ne spreminja, ne glede na to, kaj nekdo izjavi. Kdorkoli v tem trenutku," je v izjavi za medije dejal predsednik vlade Robert Golob. Pojasnil je, da dogovora o rekonstrukciji vlade ni, in se s tem odzval na izjavo ministra za delo Luke Mesca, da ministrstva za solidarno prihodnost ne bo. Tega bi moral Mesec prevzeti po zakonu o vladi, ki ga za zdaj ovira referendumski postopek.  

Luka Mesec Novice Mesec se je odločil: ministrstva za solidarno prihodnost ne bo

Predsednik vlade Robert Golob je v izjavi za medije v četrtek, po seji sveta stranke Gibanje Svoboda, dejal, da zakona o vladi, dokler je v referendumski pobudi, tako ali drugače ne morejo spreminjati.

Golob: Nič se ne spreminja, ne glede na to, kaj kdo izjavi

Če bodo zbrani in vloženi podpisi za referendum, katerega pobudnica je SDS, ga bodo tudi zagovarjali. "Nič se ne spreminja, ne glede na to, kaj nekdo izjavi. Kdorkoli v tem trenutku," je dejal premier.

Golob meni, da se je po nepotrebnem ustvaril vtis, da gre v tem zakonu o vladi le za tri nova ministrstva. "Ta zakon je bistveno več," pravi Golob. Bistvo zakona je reorganizacija vlade, saj naj bi reorganiziral celo vrsto sektorjev - nekatere povezuje, druge razdružuje, vključno z resorji, s katerimi so povezana stanovanja in dolgotrajna oskrba. "Ne glede na personalno zasedbo posameznega ministrstva," je dejal.

"Ko bo zakon stopil v veljavo, bomo morali imenovati ministre. Pika," je dejal Golob. O morebitni rekonstrukciji vlade pa se bodo odločali pozneje, je dejal. "O tem ni bilo v koaliciji popolnoma nobenega dogovora," je dejal Golob. Dodal je, da so se dogovorili le, da s tem ne bodo prehitevali, dokler referendum ne bo mimo.

Mesec bi ne glede na izid referenduma rad ostal minister za delo

Mesec je pretekli teden namreč v pogovoru za STA dejal, da ministrstva za solidarno prihodnost, ki ga je načrtovala vlada Roberta Goloba, ne bo, ne glede na izid referenduma. Dodal je, da bo ostal minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, ter napovedal, da bodo na ta resor prenesena področja stanovanjske politike, dolgotrajne oskrbe in ekonomske demokracije. Mesec je zatrdil, da je o tem obvestil predsednika vlade.

SDS je podpise za referendum o zakonu o vladi sicer začela zbirati 1. septembra. Zbirali jih bodo 35 dni, do 5. oktobra.

SBC Novice Klub slovenskih podjetnikov vladi predlaga: Upoštevajte fiskalni svet! Milan Brglez Novice Gibanje Svoboda tudi uradno podprlo Milana Brgleza Podpis koalicijske pogodbe. Robert Golob, Tanja Fajon, Luka Mesec. Novice Fajonova o interpelaciji: Ne mislim, da je predsednik Pahor lagal ... #video Robert Golob Posel danes Golobu zaušnica ekonomistov: Nerealistično, tvegano, neustrezno … Borut Pahor Novice Pahor kritizira vlado: Odpoklic Kajzerja je nesorazmeren ukrep

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin