SiolNET. Novice Slovenija
0,06

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Goljufi družbo oškodovali za 225 tisoč evrov

0,06

termometer

spletna prevara goljufija računalnik
Od junija 2018 do julija 2020 so znižali cene približno 1.500 artiklom in jih prodali skupno le za dobrih 5.000 evrov, čeprav so redne cene teh artiklov znašale skupaj skoraj 230 tisoč evrov.

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Koper so konec novembra kazensko ovadili šest oseb zaradi utemeljenega suma storitve kaznivih dejanj goljufije in izneverjenja. Ovadeni so bili redno zaposleni in študentje, ki so delali v obalni poslovalnici oškodovane gospodarske družbe, ki se ukvarja s spletno prodajo.

Predkazenski postopek, ki ga je usmerjalo Okrožno državno tožilstvo v Kopru, so kriminalisti začeli na podlagi prijave oškodovane družbe, ki je z notranjo kontrolo zaznala nepravilnosti zaposlenih in to naznanila policiji.

V preiskavi so kriminalisti ugotovili, da so ovadeni pod svojimi imeni, lažnimi imeni ali v imenu tretjih oseb od maja 2018 do julija 2020 v spletni trgovini oškodovane družbe oddajali naročila za različne artikle, za osebni prevzem v obalni poslovalnici te družbe, kjer so bili zaposleni.

simič Novice Furs: Simič ni kršil davčne tajnosti #video

Kako so oškodovali družbo?

Po prispetju naročenih artiklov v poslovalnico osumljenci teh namenoma niso prevzeli, temveč so naročila artiklov preklicali z nedovoljenim vnašanjem podatkov v informacijski sistem družbe. Nato so te artikle brez soglasja nadrejenih, namesto vračila v centralno skladišče družbe, z nadaljnjim posegom oziroma vnašanjem podatkov v informacijski sistem prenesli na zalogo poslovalnice ter artiklom, prav tako brez soglasja nadrejenih, neupravičeno dali popuste od 50 do 99,97 odstotka.

Družbo oškodovali za 225 tisoč evrov

Od junija 2018 do julija 2020 so znižali cene približno 1.500 artiklom in jih prodali skupno le za dobrih 5.000 evrov, čeprav so redne cene teh artiklov znašale skupaj skoraj 230 tisoč evrov. S tem so oškodovali gospodarsko družbo, za katero so opravljali storitve, so še zapisali pri Policijski upravi Koper.

Za kaznivo dejanje goljufije je zagrožena kazen zapora do treh let, za kaznivo dejanje izneverjenja pa kazen zapora do treh let, so še zapisali pri policiji.

Intenzivna nega Novice Proticovidno zdravilo pri nas na voljo v ponedeljek #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin