Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
26. 10. 2011,
13.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Vladimir Prebilič volitve

Sreda, 26. 10. 2011, 13.47

8 let

Gibanje za Slovenijo na volitve z mandatarskim kandidatom Vladimirjem Prebiličem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Mandatarski kandidat Gibanja za Slovenijo je župan Kočevja Vladimir Prebilič. Kot je dejal Prebilič, med nalogami v ospredje postavljajo spremembo strukture državne uprave.

Države danes po mnenju Vladimirja Prebiliča ne vodijo ministri, pač pa birokracija. Predsednik gibanja Franc Kramar je dodal, da je v ospredju programa človek. Prebilič: Na področju gospodarstva je treba izvesti konsolidacijo bančnega sistema Mandatarski kandidat, sicer pa podpredsednik gibanja in kočevski župan, Vladimir Prebilič je predstavil okvirne programske smernice gibanja na različnih področjih. Prednostno je izpostavil potrebo po spremembi strukture državne uprave. Na področju gospodarstva je po njegovi oceni treba izvesti konsolidacijo bančnega sistema, saj državljani danes rešujejo banke, te pa ne rešujejo gospodarstva. Rešitev na področju energetike vidi v kogeneraciji, ki temelji na proizvodnji električne energije iz povsem obnovljivih virov. Zavzemajo se za investicije v infrastrukturo, zlasti železniško Gibanje za Slovenijo se zavzema za investicije v infrastrukturo, zlasti železniško, lokalnim okoljem pa je po besedah Prebiliča treba zagotoviti pogoje za razvoj z informacijsko tehnologijo. "Imamo ogromno znanja, ki je popolnoma neizkoriščeno in ne zaživi nikoli" Nujno bi bilo treba vzpostaviti povezavo med šolstvom in gospodarstvom ter med raziskovalnimi institucijami in gospodarstvom. "Imamo ogromno znanja, ki je popolnoma neizkoriščeno in ne zaživi nikoli," je poudaril Prebilič. Kramar bi število ministrstev zmanjšal na največ deset ali 11 Predsednik gibanja Franc Kramar je med konkretnimi cilji izpostavil državo, ki naj postane servis državljank in državljanov. Število ministrstev bi zmanjšal na največ deset ali 11, zaustavil bi dodatno zadolževanje in poiskal notranje rezerve "z zmanjšanjem diktature birokracije".

Zavzemajo se za davek na luksuzne nepremičnine Uvesti bi bilo treba davek na luksuzne nepremičnine, znižati pa davke in prispevke za gospodarske subjekte. Pokojnine po oceni Kramarja niso breme, pač pa pridobljena pravica, zato naj se v pokojninski sklad vnesejo tudi kupnine morebitne odprodaje državnega premoženja.

Kramar: Revidirati je treba sporna lastninjenja družbenega premoženja Revidirati je treba sporna lastninjenja družbenega premoženja, tudi sicer pa za prioriteto postaviti pregon akterjev gospodarskega kriminala in zaseg njihovega premoženja.

Kramar je Agencijo za upravljanje kapitalskih naložb označil za "kilavo dete" Pristojnosti nad državnim premoženjem v podjetjih, skladih in agencijah bi Kramar prenesel pod okrilje vlade in DZ, saj je Agencija za upravljanje kapitalskih naložb po njegovih besedah "kilavo dete".

Za zajezitev brezposelnosti bi lahko uvedli javna dela NLB bi poslal na bančni trg. "Ali naj uspešno posuje ali pa naj propade," je dejal Kramar in se vprašal, zakaj bi še naprej "plačevali kredite tajkunom". Za zajezitev brezposelnosti bi lahko po njegovem uvedli javna dela.

Za javno zdravstvo in izkoriščanje vodnih in vetrnih virov ter sončne energije V gibanju podpirajo izkoriščanje vodnih in vetrnih virov ter sončne energije in se zavzemajo za stimulacijo pridelave domače hrane. Zagovarjajo javno zdravstvo, kulturi želijo omogočiti normalen razvoj brez političnih vplivov, medijem pa neodvisnost.

Za nastop na volitvah še nimajo dovolj podpisov Gorazd Drevenšek pa je med drugim izpostavil, da je gibanje odprto za sodelovanje z gibanji s podobnim programom. Gibanje sicer namerava na volitvah kandidirati s podpisi volivcev, vendar jih za zdaj še niso zbrali dovolj, zato je Kramar ponovno pozval volivce k oddaji podpisov.

Ne spreglejte