SiolNET. Novice Slovenija
6,65

termometer

  • Messenger
  • Messenger

GEN-I: Golobu smo plačali 200.692 evrov. Neto. Do 17. 11. 2021.

6,65

termometer

Robert Golob |  | Foto: STA
Foto: STA

Premier Robert Golob je za vodenje GEN-I do 17. 11. 2021 dobil 200.692 evrov plače in nagrad, je podjetje GEN-I objavilo v poročilu o poslovanju, ki je bilo na portalu AJPES objavljeno danes. Tudi tokrat so v letnem poročilu navedli le neto plače predsednika in članov uprave, ne bruto zneskov zaslužkov za vsakega od njih. Druga podjetja objavljajo bruto zneske, ki so približno polovico višji. Iz letnega poročila bi lahko sklepali, da zdajšnji premier ni dobil dodatne, po nekaterih napovedih celo milijonske nagrade za uspešnost. So se pa podjetju stroški za plače in nagrade v vsem letu dramatično povišali. Skoraj podvojili so se: s 23 na 43 milijonov evrov.

Prakso, da v letnem poročilu za predsednika uprave, torej Roberta Goloba, prikažejo le neto plačo, so v GEN-I uvedli pred petimi leti, ko so plače in nagrade njihovih uprav poskočile krepko čez omejitve, ki veljajo za podjetja v pretežno državni lasti.

Robert Golob Posel danes Golobova plača poletela po letu 2017

Kot smo poročali, podjetje zatrjuje, da so bili zadnja leta zasebniki in da zaradi tega omejitve plač in nagrad, ki veljajo za državna podjetja, zanje niso veljale. Konec lanskega leta po odhodu Goloba z vrha pa se je ta status spremenil in so nenadoma tudi uradno spet postali podjetje v pretežni lasti države.

Pregled prejemkov članov uprave, ki ga je v letnem poročilu objavil GEN-I, je takšen: 

plače uprave geni | Foto:

V poročilih drugih podjetij so velikokrat, če se mandati članov uprav končajo pred koncem leta, navedene tudi nagrade za tiste, ki so delo opravljali pozneje. Za GEN-I teh podatkov ni.

Letno poročilo pa kaže, da je zaposlenim v GEN-I lani dobro šlo. Plače in nagrade so se jim v primerjavi z letom prej skoraj podvojile.

 Te povišane stroške dela so prikazali tako:

stroški dela | Foto: Vse poročilo, kot je objavljeno na portalu AJPES, si lahko preberete tukaj

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin