SiolNET. Novice Slovenija
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Gašpar Gašpar Mišič zaposlenim izplačal trinajsto plačo

1

termometer

V Luki Koper so v letu 2013, ko je dobiček upadel za 19 odstotkov, zvišali stroške dela za šest odstotkov, in to kljub zmanjšanju števila zaposlenih.

Stroški dela Luke Koper so v prvem četrtletju pod vodstvom Gašparja Gašparja Mišiča, ki je vodenje družbe prevzel septembra 2013, medletno poskočili za 16 odstotkov, navajajo Finance.

Konec leta so v družbi izplačali nagrade zaposlenim v skupnem znesku okoli 1,3 milijona evrov ali 1.360 evrov bruto na zaposlenega.

Izpolnjen načrt – izplačana trinajsta plača "Če družba izpolni poslovni načrt, so zaposleni upravičeni do 100-odstotnega izplačila trinajste plače. Načrt pretovora je bil dosežen, zato si zaposleni na kolektivni pogodbi zaslužijo to izplačilo," je za Finance 16-odstotno medletno rast stroškov plač pojasnil Gašpar Mišič.

Koliko zaslužijo zaposleni v Luki Koper? Plače zaposlenih v Luki Koper so se lani dvakrat zvišale, in sicer za skupno 2,7 odstotka. Kljub zmanjšanju števila zaposlenih za dva odstotka in zgolj dvoodstotni medletni rasti pretovora so bili lani stroški dela tako za 2,4 milijona evrov oziroma več kot šest odstotkov višji kot leta 2012.

Povprečna mesečna bruto plača v Luki Koper sicer znaša okoli 2.670 evrov, kar je približno 75 odstotkov nad lansko povprečno plačo v državi, še navajajo Finance.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin