SiolNET. Novice Slovenija
2,49

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Franc Breznik novi državni sekretar na notranjem ministrstvu

2,49

termometer

Franc Breznik | Poslanec SDS Franc Breznik je novi državni sekretar na notranjem ministrstvu. | Foto: STA
Poslanec SDS Franc Breznik je novi državni sekretar na notranjem ministrstvu. Foto: STA

Vlada je na današnji dopisni seji poslanca SDS Franca Breznika imenovala za državnega sekretarja na ministrstvu za notranje zadeve. S položaja je z 22. marcem razrešila generalnega direktorja direktorata za stvarno premoženje na ministrstvu za javno upravo Uroša Korošca, ta je po navedbah vlade sam odstopil s prošnjo za razrešitev.

Franc Breznik bo na notranjem ministrstvu, ki ga vodi Aleš Hojs, drugi državni sekretar. Pridružil se bo Francu Kanglerju, ki ga je vlada imenovala že na ustanovni seji pred enim tednom.

Donacija 300 tisoč mask s Kitajske Novice Potrjenih 341 primerov okužb, v Ljubljano prispelo 300 tisoč mask iz Kitajske #foto #video

Petka bo na čelu Ukoma zamenjal Urbanija

Poleg tega je vlada na današnji seji s položaja vršilca dolžnosti direktorja urada vlade za komuniciranje (Ukom) razrešila Mira Petka in z 21. marcem za vršilca dolžnosti direktorja Ukoma imenovala Uroša Urbanijo. Funkcijo bo Urbanija opravljal do imenovanja direktorja po opravljenem natečajnem postopku, vendar največ za šest mesecev oziroma najdlje do 20. septembra, so navedli na vladi.

Mira Petka bo na čelu Ukoma zamenjal Uroš Urbanija. | Foto: STA Mira Petka bo na čelu Ukoma zamenjal Uroš Urbanija. Foto: STA

Vlada je Petka razrešila le po tednu dni. Za vršilca dolžnosti direktorja Ukoma ga je namreč imenovala na ustanovni seji, na kateri se je sestala takoj po potrditvi ministrske ekipe pretekli petek. Urbanija je bil med drugim urednik notranjepolitičnega uredništva STA ter urednik na MMC RTV Slovenija in Planet TV, poroča STA.

Aleš Hojs Novice Grem lahko na sprehod s partnerjem, če nisva poročena? Minister odgovarja. #video

Vlada izvedla več kadrovskih sprememb

Danes je vlada izvedla še nekaj kadrovskih sprememb. Razrešila je dosedanjo generalno sekretarko na ministrstvu za okolje in prostor Radovanko Petrić in za vršilko dolžnosti na tem mestu imenovala Vido Borovinšek, in sicer do imenovanja novega generalnega sekretarja, vendar največ za šest mesecev. Kot je vlada pojasnila v sporočilu za javnost, je Borovinškova magistra prava s področja delovnega prava in socialne varnosti. Ima bogate izkušnje z delom in vodenjem v državni upravi.

Radovanko Petrić pa je vlada imenovala za vršilko dolžnosti generalne sekretarke na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport, in sicer do imenovanja generalnega sekretarja po opravljenem natečajnem postopku, vendar največ za šest mesecev. Z mesta generalnega sekretarja na tem ministrstvu je vlada razrešila Mitjo Blaganjeta.

plaža Las Teresitas, Tenerife, Kanarski otoki (Španija) Novice Skupina Slovencev zavrnila evakuacijo s Kanarskih otokov #video

Svet NIJZ za vršilca dolžnosti direktorja inštituta imenoval Ivana Eržena

Svet Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) je na dopisni seji razrešil direktorico Nino Pirnat, ta je podala odstopno izjavo. Za vršilca dolžnosti direktorja je imenoval Ivana Eržena, ki je v preteklosti že vodil inštitut. Kot pojasnjujejo na NIJZ, se je Pirnatova v četrtek sestala z ministrom za zdravje Tomažem Gantarjem, ki jo je zaradi vpetosti v obravnavo obvladovanja epidemije koronavirusa, širokega poznavanja sistema zdravstvenega varstva in nujne okrepitve na direktoratu za zdravstveno varstvo povabil k prevzemu funkcije vršilke dolžnosti generalne direktorice. Njeno imenovanje je potrdila tudi vlada.

V preteklih dneh je bilo sicer več predstavnikov vlade, vključno z Gantarjem, kritičnih do NIJZ, saj naj bi napačno ocenil razmere v zvezi z novim koronavirusom, s tem pa naj bi Slovenija tudi zamudila ključno obdobje, ko bi lahko prej ukrepali. "S pravimi ukrepi smo zamudili teden ali deset dni. Če se vsak dan podvoji število bolnikov, pomeni to veliko razliko," je pred dnevi opozoril Gantar. Eržen je sicer že vodil NIJZ med letoma 2014 in 2018, torej pred mandatom Pirnatove, poroča STA.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 53
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin