SiolNET. Novice Slovenija
3,50

termometer

  • Messenger
  • Messenger

"Filmski lov" za zapornikom po Ljubljani

3,50

termometer

Pravosodna policija | Poskušal je zbežati, a sta ga pravosodna policista ujela. | Foto: STA
Poskušal je zbežati, a sta ga pravosodna policista ujela. Foto: STA

V torek so pravosodni policisti obravnavali poskus pobega zapornika. Eden od pravosodnih policistov je med postopkom utrpel lažje poškodbe, pripornik pri poskusu pobega ni bil poškodovan. 

slovenska policija Novice Z vozilom trčila v drevo in umrla na kraju nesreče

V ponedeljek se je zgodil izredni dogodek - med spremstvom iz Zavoda za pristajanje kazni zapora Ljubljana na Okrajno sodišče v Ljubljani je namreč poskušal pobegniti pripornik.

Ni mu uspelo

Kot so nam sporočili iz Uprave za izvrševanje kazenskih sankcij, sta pripornika, ki je poskušal pobegniti, pravosodna policista v spremstvu obvladala in s pomočjo strokovnega prijema privedla nazaj pred stavbo sodišča v središču Ljubljane. Tja so na poziv pravosodnih policistov, ki sta izvajala spremstvo, prispeli tudi dodatni pravosodni policisti.

Eden izmed pravosodnih policistov je pri izvajanju postopka utrpel lažjo poškodbo, ki so mu jo oskrbeli v ambulanti zavoda, pripornik pa se pri poskusu bega ni poškodoval. Kot so še poudarili na upravi, sta pravosodna policista v dogodku ravnala strokovno in zakonito ter z ustreznim odzivom preprečila pobeg pripornika. 

"Na Upravi za izvrševanje kazenskih sankcij sicer v letu 2019 nismo zabeležili nobenega pobega iz zaprtega dela zavoda, niti pobega med spremstvom zaprtih oseb," so nam še sporočili.

Nesreča v Zgornji Sorici Novice Policisti: To je izživljanje na cesti, ki ga ne bomo tolerirali #foto

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 8
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin