Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
10. 7. 2023,
16.54

Osveženo pred

9 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

zdravstvo pogajanja Robert Golob Danijel Bešič Loredan Fides

Ponedeljek, 10. 7. 2023, 16.54

9 mesecev, 3 tedne

Fides si želi pospešitve pogajanj o plačnem stebru za zdravstvo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Konferenca Fides | Odstop ministra za zdravje ne sme biti prepreka, da se vsebinske zaveze , ki jih je vlada dala s podpisanima sporazumoma ne bi realizirale, opozarjajo v Fidesu.  | Foto STA

Odstop ministra za zdravje ne sme biti prepreka, da se vsebinske zaveze , ki jih je vlada dala s podpisanima sporazumoma ne bi realizirale, opozarjajo v Fidesu.

Foto: STA

V zdravniškem sindikatu Fides so na seji glavnega odbora predsednika Damjana Polha zadolžili, da vzpostavi stik s premierjem Robertom Golobom z namenom poskusa zagotovitve spoštovanja vladnih zavez in vsebinske pospešitve pogajanj z namenom dogovora o oblikovanju plačnih razmerij v zdravstvu, so sporočili iz sindikata.

Ob tem so dodali, da bo vsebina pogovorov ključno vplivala na potek nadaljnjih sindikalnih aktivnosti, o katerih bo glavni odbor Sindikata zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije Fides odločal konec tega meseca.

Ob tem je odbor sklenil, da odstop ministra za zdravje ne sme biti prepreka, da se vsebinske zaveze, ki jih je vlada dala s podpisanima sporazumoma, ne bi uresničile.

Bešič Loredan v petek podpisal odstopno izjavo 

Danijel Bešič Loredan je v petek podpisal odstopno izjavo z mesta ministra za zdravje, ki mu jo je v podpis ponudil premier Robert Golob. Zadnji je dejal, da se z Bešičem Loredanom razhajata v pogledu na krepitev javne zdravstvene mreže. Bešič Loredan pa je odločitev pospremil z zapisom, da je s sprejemom ministrske funkcije želel izboljšati slovenski zdravstveni sistem in ga približati državljanom. A če tega na svojem položaju ne more storiti, funkcije ni več pripravljen opravljati. Po njegovem mnenju so z ekipo ministrstva za zdravje naredili vse, kar je bilo v njihovi moči.

Robert Golob
Novice Golob Bešiču Loredanu sam ponudil odstopno izjavo v podpis #video
Robert Golob
Novice Vodenje ministrstva za zdravje začasno prevzema premier Golob
Ne spreglejte