Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
15. 2. 2019,
7.56

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

dijaki študenti informativni dan

Petek, 15. 2. 2019, 7.56

5 let, 2 meseca

Fakultete in srednje šole zasedli bodoči študenti in dijaki #foto #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Na fakultetah, višjih in srednjih šolah danes in jutri potekajo informativni dnevi. Bodoči dijaki in študenti lahko informacije poiščejo tudi pri kolegih iz študentskih organizacij in dijaške skupnosti. A prav je, da je odločitev o nadaljnjem šolanju njihova lastna, opozarja minister Jernej Pikalo, ki upa, da ta ne bo preveč stresna.

Minister za izobraževanje, znanost in šport Pikalo je v izjavi za STA navedel, da odločitev o izbiri srednje šole in fakultete zagotovo ni lahka, zato je prav, da učenci in dijaki dobro premislijo, kam jih vleče. "Prav je, da je to njihova lastna odločitev, in želim jim, da se bodo odločali v skladu s svojimi željami in pričakovanji," je navedel.

Fotogalerija
1 / 28
študenti
Novice Vse, kar morate vedeti, da bo informativni dan uspešen

"Čeprav gre za pomembno odločitev in velik korak na poti odraščanja, pa naj ta odločitev ne bo preveč stresna za vse tiste, ki morda še ne vedo, kam bi se usmerili. Izobraževalni sistem namreč tudi v nadaljevanju omogoča veliko možnosti različne izbire in morebitne zamenjave smeri. Zato le pogumno novim izzivom naproti," je še zaželel bodočim dijakom in študentom.

Fotogalerija
1 / 16

Na informativnih dnevih, ki potekajo na vseh srednjih šolah, v dijaških domovih, na fakultetah, višjih strokovnih šolah in akademijah, se lahko bodoči dijaki in študenti podrobneje seznanijo z vpisnimi pogoji, možnostmi in pogoji študija, s poklici oziroma z delom, možnostmi zaposlovanja in nadaljevanja izobraževanja ter z drugimi koristnimi informacijami, pomembnimi za odločanje o šolanju.

"Grem se učit, kar hočem bit" 

Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) je za promocijo poklicnega izobraževanja v sodelovanju z raperjem Rokom Terkajem - Trkajem posnela videospot Znanje je lajf.

Nastal je v okviru projekta Potujoča razstava poklicev prihodnosti. Potujoča razstava in videospot bosta skupaj potovala po šolah, podjetjih, kariernih sejmih, poklicnih tržnicah ter drugih dogodkih, namenjenih kariernemu odločanju mladih.

Moto celotne Potujoče razstave je "Grem se učit, kar hočem bit" in želi spodbuditi mlade, da spoznajo čim več poklicev, da se lahko odločijo za nadaljnje šolanje po svojih željah in potencialih.

Nekateri visokošolski in višješolski zavodi organizirajo tudi več informativnih dni, pa tudi individualne informativne pogovore. Informacije o tem bodo prejeli na prvem dnevu oziroma na spletnih straneh visokošolskega oz. višješolskega zavoda.

IT tehnologija
Novice Poznavalci: Prihodnost je v robotiki, umetni inteligenci in alternativnih virih

V okviru informativnih dni potekajo tudi dnevi odprtih vrat študentskih in dijaških domov.

Mama in sin
Novice "Ambicije staršev vedno plača otrok, ne glede na starost"
študent vprašanje vprašaj
Novice Kaj naj vprašam na informativnem dnevu?

 

Ne spreglejte