Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Ponedeljek,
5. 11. 2018,
18.01

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,72

39

Natisni članek

Arbitražni sporazum Arbitraža Violeta Bulc Borut Pahor

Ponedeljek, 5. 11. 2018, 18.01

5 let, 5 mesecev

Evropska komisarka Pahorju: Hvalite se z nedokončanimi projekti

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,72

39

Violeta Bulc Borut Pahor | Foto STA

Foto: STA

Slovenski predsednik Borut Pahor je dan na družbenem omrežju Twitter začel s spominom, da je pred devetimi leti podpisal arbitražni sporazum. Na njegov zapis se je odzvala evropska komisarka Violeta Bulc in mu očitala, da ima pogum, da se hvali z nedokončanimi projekti.

Pahor je na Twitterju včerja zapisal, da praznujemo devet let, odkar je s takratno hrvaško predsednico vlade Jadranko Kosor v Stockholnu podpisal arbitražni sporazum, ki je po njegovem mnenju končal 18-letno obdobje incidentov na meji.

Skupaj je Pahor objavil tri tvite na temo arbitraže. V drugem je spomnil, da je v skladu s sporazumom arbitražno sodišče določilo mejo med državama in da bo tako določena meja ne glede na različna mnenja o njeni pravičnosti in zavračanju Hrvaške prej ali slej tudi uveljavljena.

"Sporazum je bil podpisan sredi najhujše gospodarske krize in je zajezil nevarnost mešanja socialnih in nacionalnih nemirov. Po moje bo tudi uveljavljen v podobnih razmerah, iz podobnih vzgibov. Takrat sem rekel, da je bil to fantastičen dan, in enako sem prepričan tudi danes," je še zapisal Pahor.

Na njegovo objavo se je odzvala evropska komisarka Violeta Bulc in zapisala, da ima predsednik res pogum, da se hvali z nedokončanimi projekti.

Med številnimi odgovori se je oglasila tudi Kosorjeva in prosila, da jo izključijo iz razprave.

 

Pahor: Gre za neobičajen komentar

Bulčeva je v odgovoru za Planet TV zapisala, da je želela Pahorja le opozoriti na dejstvo, da arbitraža ni implementirana.

Njen odziv je presenetil Pahorja. "Gre za neobičajen komentar komisarke na stališče šefa ene od članic, zlasti ker gre za politično vprašanje, s katerim se ukvarjata tako komisija kot Slovenija," je dejal Pahor.

Tudi slovenski premier Marjan Šarec se ni mogel izogniti vprašanju o odzivu Bulčeve. "To je Twitter," je bil kratek Šarčev odgovor.

Ne spreglejte