SiolNET. Novice Slovenija
2,26

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Vojakom naj bi na Natovi vaji razpadali čevlji, Erjavec to zanika

2,26

termometer

Vojaški čevlji, ki jih upiorablja Slovenska vojska.
Foto: Bojan Puhek

Težavam z opremljenostjo slovenskih vojakov, predvsem z obutvijo, očitno ni videti konca. Čeprav obrambni minister Karl Erjavec zatrjuje, da od 200 vojakov, ki so sodelovali na vojaški vaji Nata na Norveškem, ni prejel pritožb v zvezi z opremo, pa po poročanju medijev ni tako.

Erjavec je danes v zvezi s poročanjem medijev o neprimerni obutvi slovenskih vojakov na Norveškem dejal, da s terena ni bilo prijav v zvezi z opremo, vojaki pa so bili opremljeni po standardih Nata. "Samo eden od častnikov je dejal, da ga je zeblo," je pojasnil minister, ki je že naročil preiskavo.

Po informacijah spletnega medija 24ur.com pa je slovenskim vojakom na Norveškem razpadlo najmanj 17 parov čevljev. Podplati so jim odstopili od čevljev, zato so jim že pred odhodom na mrzlo Norveško razdelili lepilo, s katerim bi jih popravili.

Erjavec zagotavlja, da s čevlji ni nič narobe

Kot je danes ob robu sestanka DeSUS na temo lokalnih volitev pojasnil Erjavec, po njegovih informacijah nihče od sodelujočih na vajah zaradi neustrezne opreme ni dobil ozeblin.

Erjavec je seznanjen tudi z znamko čevljev, ki so jih nosili vojaki, in, kot je pojasnil, ima takšne tudi doma. "Pri minus 20 stopinjah me verjetno zebe, ampak ne tako, da bi zaradi tega tarnal," je dejal.

Natova vojaška vaja Novice Kako se Natova vojska daleč na severu pripravlja na spopad s sovražnikom? #foto #infografika

"Naši vojaki so opremljeni po standardih zveze Nato," je še zatrdil minister. Zahteval je že primerjavo, kako so bili oblečeni vojaki preostalih vojska, ki so delovali na istem območju kot Slovenska vojska. "Zagotavljam vam, da s čevlji ni nič narobe, da zadostujejo standardom. Mislim, da gre za pretiravanje," je pojasnil minister.

Vsi kosi opreme naj ne bi izpolnili pričakovanj

Po poročanju nekaterih medijev naj bi imeli slovenski vojaki na Norveškem pomanjkljivo opremo. Da vsi kosi niso izpolnili pričakovanj, je za POP TV prejšnji teden opozoril tudi poveljnik slovenskega kontingenta na vaji Uroš Trinko.

Medtem ko naj bi se rokavice iz kuhane volne dobro odrezale, so bili škornji, ko so se zmočili, neprimerni, je danes poročal časnik Delo, ki je navajal neimenovanega vojaka.

marinci Novice Takšno je življenje v vojaškem taboru ameriških marincev #foto #video #infografika Slovenska vojska Novice Slovenci branijo oblegano mesto pred ameriško vojsko #foto italijanski vojak Novice Zaradi nedeljskih maš zveza Nato ustavila 50 tisoč vojakov

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 44
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin