Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 4. 2016,
17.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

1

Natisni članek

Karl Erjavec Julijana Bizjak Mlakar

Četrtek, 21. 4. 2016, 17.39

8 let

Erjavec: Bizjak Mlakarjeva bo do ponedeljka razmislila o odstopu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

1

Julijana Bizjak Mlakar kulturna ministrica | Foto Bor Slana

Foto: Bor Slana

Ministrica Julijana Bizjak Mlakar bo do ponedeljka razmislila o tem, ali bo vztrajala na položaju ali še pred sejo, na kateri bo DZ glasoval o njeni razrešitvi, odstopila, je po srečanju poslancev in ministrov DeSUS povedal prvak stranke Karl Erjavec.

V ponedeljek se bodo znova sestali in odločili o podpori poslancev DeSUS ministrici.

V stranki DeSUS razumejo, da predsednik vlade Miro Cerar noče več sodelovati z ministrico za kulturo, je v izjavi novinarjem pojasnil Karl Erjavec. Po njegovem mnenju razrešitev na seji DZ ni potrebna in bi bilo prav, da ministrica odstopi. Julijana Bizjak Mlakar je danes povedala, da bo o tem razmislila do ponedeljka, ko se bodo znova sestali.

Kot je spomnil Erjavec, bo ministrica, če bo glasovanje res potekalo, glede na napovedi posameznih poslanskih skupin na seji DZ razrešena. Je pa tudi poudaril, da se bo Bizjak Mlakarjeva v vsakem primeru, ne glede na to, ali jo bodo poslanci DeSUS podprli ali ne, vrnila v poslansko skupino DeSUS in še naprej vodila strankin občinski odbor v Kamniku.

Širok nabor kandidatov za kulturnega ministra

O imenih naslednika je po Erjavčevih besedah prezgodaj govoriti, čeprav so se nekatera že pojavila v javnosti. "Počakajmo, da ministrica odstopi ali pa pride do razrešitve, zatem bodo takoj stekli pogovori o njenem nasledniku," je povedal in dodal, da mora biti ime usklajeno tudi s predsednikom vlade. Tudi v stranki imajo določene postopke, kandidata morata potrditi kadrovska komisija in izvršni odbor DeSUS.

Je pa nabor imen dokaj širok, je povedal prvak DeSUS. Dodal je, da bodo prednost dali kandidatu, za katerega bodo ocenili, da lahko kakovostno opravlja to funkcijo, obenem pa bodo pozorni na njegovo skladnost oziroma združljivost s predsednikom vlade.

Ne spreglejte