SiolNET. Novice Slovenija
3,04

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Epidemija okrnila delo. Vrata zapirajo tudi tukaj.

3,04

termometer

Upravna enota | Uradi na območju Maribora bodo zaprti do 4. februarja. | Foto: STA
Uradi na območju Maribora bodo zaprti do 4. februarja. Foto: STA

Mariborska upravna enota je z današnjim dnem zaradi bolniških odsotnosti in epidemioloških razmer v državi ter s tem povezane nezmožnosti zagotavljanja kadra začasno zaprla vse krajevne urade na svojem območju. Kot so ob tem sporočili, krajevni uradi v Dupleku, Hočah, Miklavžu in Račah do predvidoma 4. februarja ne bodo poslovali.

Občane omenjenih občin za urejanje upravnih storitev zato začasno, seveda po predhodnem naročilu na telefonski številki 02 2208 350, prosijo, da te opravijo na sedežu Upravne enote Maribor na Ulici heroja Staneta 1.

Kot je za STA še dodatno pojasnil v. d. načelnika upravne enote Robert Pungerl, je trenutno pri njih na bolniškem dopustu ali v karanteni okoli petina od skupaj 139 zaposlenih. Največ je odsotnih na oddelku za okolje, prostor in kmetijstvo ter oddelku za matične zadeve, državljanstvo in migracije.

V Mariboru je sicer prav tako danes zaradi številnih okužb in karanten v celoti na šolanje na daljavo prešla Srednja zdravstvena in kozmetična šola, v treh mariborskih osnovnih šolah pa so to odredili za celotno predmetno stopnjo.

Število okuženih, pretežno z novo in bolj nalezljivo različico omikron, se v Sloveniji še naprej drastično povišuje. V torek so po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) ob 19.438 PCR-testih potrdili kar 12.286 okužb z novim koronavirusom. Gre za daleč največje število potrjenih primerov v enem dnevu do zdaj. Delež pozitivnih testov je bil 63,2-odstoten.

študij šola delo Novice V šolah ne zmorejo več. Lahko pričakujemo pouk na daljavo? Francija covid Novice Uradno: toliko okužb nismo imeli še nikoli #video Testiranje koronavirus Novice Ti ukrepi začenjajo veljati danes
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin