Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 7. 2023,
17.48

Osveženo pred

10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

prodaja Športna loterija

Ponedeljek, 3. 7. 2023, 17.48

10 mesecev

Entain potrdil umik iz postopka nakupa Športne loterije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
športne stave, stave | Foto Shutterstock

Foto: Shutterstock

Britanska skupina spletnih stavnic Entain je za STA danes potrdila, da se je odločila umakniti iz postopka nakupa deleža v edinem slovenskem ponudniku spletnih športnih stav Športni loteriji. Finančno ministrstvo je v petek namreč objavilo, da sta bili vlogi za vstop v lastništvo Športne loterije umaknjeni.

"Lahko potrdimo, da se je Entain po tehtanju priložnosti odločil, da za zdaj ne nadaljuje postopka za nakup deleža v Športni loteriji," so v Entainu odgovorili na vprašanje STA, ali se umikajo iz postopka nakupa.

Več informacij o tem, pa tudi odgovora na vprašanje o možnostih, da bi v nadaljevanju vendarle vstopili na slovenski trg, v Entainu niso podali.

Britanska skupina naj bi bila po poročanju več slovenskih medijev prvi potencialni kupec večinskega deleža v Športni loteriji v lasti treh krovnih športnih zvez – Smučarske zveze Slovenije (SZS), Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS) in Nogometne zveze Slovenije (NZS).

športne stave
Mnenja Tomaž Ambrožič: Kruha in športnih stav?

Prodaja tega je sicer v zadnjih tednih odmevala v slovenski javnosti. Razlog za razmišljanje o prodaji naj bi bila tveganja, povezana z odpiranjem trga športnih stav v Sloveniji. Po drugi strani so nasprotniki prodaje opozorili na domnevne negativne posledice za financiranje slovenskega športa.

V zgodbi je v petek za nov razvoj poskrbelo finančno ministrstvo, ki je sporočilo, da sta bili obe vlogi za vstop v lastništvo Športne loterije umaknjeni. V skladu z zakonom mora finančni minister sicer pred prodajo soglašati z vstopom novega lastnika.

Stave, športne stave
Novice Odbor DZ za finance: Smo proti prodaji Športne loterije

A zgodbe o prodaji po informacijah vsaj enega od prodajalcev lastniškega deleža naj s tem ne bi bilo konec. "Ponudnik za odkup poslovnega deleža Športne loterije, ki je v lasti SZS, nas je obvestil, da je pri ministrstvu za finance umaknil prošnjo za soglasje, saj želi vlogo dopolniti," so v petek zatrdili pri SZS, ki ima v lasti 20-odstotni delež v Športni loteriji.

Po poročanju portala Necenzurirano naj bi Entain posel želel izpeljati skupaj z nekaterimi najbogatejšimi češkimi poslovneži, ponujal pa naj bi od 50 do 60 milijonov evrov.

Drugi interesent naj bi bila medtem romunska igralniška skupina Superbet, ki deluje v desetih evropskih državah, po pisanju portala Necenzurirano naj bi bila njihova ponudba še nekoliko višja.

Ne spreglejte