Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
2. 8. 2018,
19.44

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,11

4

Natisni članek

Črna na Koroškem študentje 20. Študentska delovna brigada pomoč

Četrtek, 2. 8. 2018, 19.44

5 let, 8 mesecev

Enkrat brigadir, vedno brigadir: študenti v Črni priskočili na pomoč ljudem #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,11

4

Mladi verjamejo, da lahko s svojimi rokami pripomorejo k boljšemu življenju. V Črni na Koroškem so študenti v okviru jubilejne, že 20. študentske delovne brigade priskočili na pomoč ljudem, ki so jih prizadele naravne katastrofe. Pomagali so pri obnovi mostov, odpravljanju posledic decembrskega vetroloma, marsikomu pa so priskočili na pomoč tudi pri domačih opravilih. 

Študentje so v Črni na Koroškem danes med drugim urejali okolico, prenavljali dotrajane telovadne naprave, brusili stare ograje in podirali zastarele objekte, so poročali v oddaji Poletni dan. na Planet TV.

Študentska delovna brigada pritegnila številne mlade

Lucija Božnik pri študentski delovni brigadi letos sodeluje prvič. "Pritegnilo me je to, da lahko naredimo nekaj dobrega, da lahko svoj čas vložimo v delo in se hkrati zabavamo," pripoveduje študentka. 

Študentskim brigadirjem se je letos prvič pridružil tudi David Lukner. "Prepričali so me druženje, solidarnost, prostovoljstvo in vrednote, ki jih ob tem razvijamo. Verjamem, da lahko naredimo nekaj dobrega," pojasnjuje vodja enega od delovišč.

Že dvajsetič je študentska delovna brigada pritegnila številne mlade, ki so začutili, da morajo priskočiti na pomoč domačinom Črne na Koroškem. "Dela nam ne zmanjka, nekateri vsak dan pomagamo domačinom, bodisi pri spravilu sena bodisi pri sekanju drv, skratka, če potrebujejo pomoč," razlaga vodja projekta Bernarda Jeraj

p
Novice Slovenijo obiskala dobrodelna karavana študentov z legendarnimi avtomobili #video

Enkrat brigadir, vedno brigadir

Odzivi domačinov so izjemni. Kot pravijo, so brigadirji navdih za mlade, ki ne vedo, kaj bi sami s sabo. "Res so face! So preprosti in veseli, radi pomagajo. Ustvarjajo to, kar si vsi želimo," pojasnjuje občanka Urška Prelužnik.

Študenti medtem pravijo, da je poletje dovolj dolgo za počitnice in pomoč sočloveku. "Zdi se mi, da veliko študentov poletje izkoristi za morje in obisk festivalov. Tudi jaz sem med njimi, ampak zdi se mi, da poleg tega lahko v tem času naredimo marsikaj koristnega," pravi vodja enega od delovišč Darja Močnik

Številni zato sodelujejo pri študentski delovni brigadi tudi, ko so že končali študij. Med njimi je bil letos začetnik projekta študentske brigade Zoran Kačičnik. "To pomeni, da so vrednote univerzalne ne glede na sistem, ne glede na čas in ne glede na prostor ter da je vrednota pomagati pomoči potrebnim prepoznana in prisotna tudi pri mladih," pojasnjuje Kačičnik.

Enkrat brigadir, vedno brigadir, pravijo študentje v Črni na Koroškem in kot kaže, te besede niso niso iz trte zvite, so še poročali na Planet TV.

Ne spreglejte