SiolNET. Novice Slovenija
1,14

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Eden od obtoženih v zadevi Marina priznal krivdo

1,14

termometer

Sojenje Marina
Foto: STA

Pred koprsko sodišče sta danes stopila dva od obtoženih v zadevi Marina, ki sta se ujela v prisluhe policije in nista povezana z domnevno zlorabo prostitucije, ampak s prodajo in prometom prepovedanih drog. Tilen Pešič je priznal krivdo in bil obsojen na pogojno kazen, Nik Ciani pa krivde ni priznal in bo postopek zoper njega potekal ločeno.

Tilen Pešič je po poročanju STA priznal, da je tajnemu policijskemu sodelavcu prodal manjšo količino prepovedane droge konoplje, sodnica Tatjana Cvetičanin pa je sledila predlogu tožilstva in ga obsodila na pogojno kazen desetih mesecev zapora s preizkusno dobo dveh let.

Klub Marina Posel danes Javna hiša ali spolno suženjstvo? Začenja se sojenje leta.

Pred sodnico je danes stopil tudi Nik Ciani, ki mu tožilstvo očita, da je prav Pešiču prodal neznano količino kokaina, poleg tega pa je doma hranil še manjšo količino konoplje. Ciani krivde po poročanju STA ni priznal, postopek proti njemu pa bo potekal ločeno. Začetek glavne obravnave je določen za 28. januar.

Prihodnji mesec nadaljevanje narokov zoper ostale obtožene

Že prihodnji petek, 17. januarja, pa se bodo nadaljevali predobravnavni naroki zoper ostale obtožene. Domnevno glavni akterji v hudodelski združbi, ki naj bi zlorabljala prostitucijo v klubu Marina pri Ajševici, Jože Kojc, Dejan Šurbek in Vesna Ternovec, so prejšnji mesec zanikali krivdo. Poleg njih so med obdolženimi še računovodja in receptorji v klubu Marina, taksist in trije romunski državljani - slednjim tožilstvo očita kazniva dejanja s področja trgovine z ljudmi in prepovedanih drog, spomni STA.

Sojenje Marina Novice Obtoženi v zadevi Marina niso priznali krivde #video

Tožilstvo je sicer obtožnico medtem razširilo še na dve osebi, tako da je skupno obtoženih 19 fizičnih in ena pravna oseba. Obtoženi naj bi v zvezi z delovanjem kluba Marina, povezani v hudodelsko združbo, od 1. avgusta 2014 do 23. januarja 2019 za prostitucijo izkoriščali 413 deklet. Med obtoženimi je bil sprva tudi poslovnež Sergej Racman, a je sodišče zaradi njegove nedosegljivosti postopek zoper njega izločilo.

Prostitucija, prostitutka. Novice S prostitucijo se je začela ukvarjati, da bi hitro zaslužila #video #Argument Sergej Racman Posel danes Sergej Racman vrnil udarec državi

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin