SiolNET. Novice Slovenija
0,61

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Državljan Kosova je imel pri sebi tako pozitiven kot negativen test #video

0,61

termometer

Prvi primer angleškega seva smo v Sloveniji potrdili preteklo soboto pri državljanu Kosova z začasnim bivališčem v Sloveniji. Kosovec je namreč po opravljenem testiranju na koronavirus prejel dve potrdili; na enem je bil rezultat pozitiven, na drugem pa je bil zapisan negativen izvid. Policija je potrdila, da sta bila oba rezultata testa izdana pri isti organizaciji in da sta oba pristna. 

Tomaž Vesel Novice KPK: Dokument o združljivosti Veselovih funkcij ne obstaja

Kot so poročali v oddaji Planet 18, so kranjski policisti obravnavali državljana Kosova z začasnim bivališčem v Sloveniji, ki je pred odhodom iz Belgije, kjer dela, opravil test na novi koronavirus. Na podlagi tega testa so mu izdali dve potrdili: na prvem je bilo zapisano, da je test negativen, pozneje pa so mu izdali tudi drugo potrdilo, na katerem je bilo zabeleženo, da se je pri prvem testu zgodila napaka in da je njegov test na novi koronavirus pozitiven.

Triletna zaporna kazen

Ni sicer jasno, na kakšen način oziroma ali je bil kosovski državljan seznanjen z drugim potrdilom. Kot je znano, se je tujec po opravljenem testu vračal na Kosovo, kjer ga je pri Kranju med čakanjem na prevoz za nadaljevanje poti izsledila policija.

Državljana Kosova, ki ima v Sloveniji sicer urejen status tujca, so pristojni takoj namestili v karanteno, še vedno pa se nadaljuje zbiranje podatkov. Kranjski policisti za zdaj še niso ugotovili znakov uradno pregonljivih kaznivih dejanj. Policija je sicer še potrdila, da sta bila tako negativen kot pozitiven izvid testa izdana pri isti organizaciji in da sta pristna.

V primeru, da bi bil Kosovec obveščen o pozitivnem testu, a je to zamolčal in predstavil samo negativnega, bi šlo za kaznivo dejanje, za katero je predpisana triletna zaporna kazen. 

Marjan Šarec Novice Šarec: Če bi bile razmere normalne, Karla Erjavca ne bi podprl #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin