Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
16. 11. 2022,
10.28

Osveženo pred

1 leto, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,23

83

Natisni članek

Ljubljana policija napad

Sreda, 16. 11. 2022, 10.28

1 leto, 5 mesecev

Državljan Eritreje osumljen napada na žensko v središču Ljubljane #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,23

83

Po do zdaj zbranih obvestilih je osumljenec z ostrim predmetom huje poškodoval žensko, nato pa s kraja pobegnil peš. Poškodovano so z reševalnim vozilom odpeljali v UKC Ljubljana, njeno življenje je še vedno ogroženo, je na novinarski konferenci povedal policijski inšpektor Tomaž Tomaževic.

"Na PU Ljubljana se dobro zavedamo pomena varnosti in tudi varnosti na določenem območju. Že vrsto let zagotavljamo večje število policistov v središču Ljubljane, kjer poteka tudi povečano nadzorovanje okoliša. To počnemo s patruljami in opazovalno službo. Sodelujemo tudi z drugimi deležniki, ki skrbijo za varnost," je uvodoma na novinarski konferenci povedal policijski inšpektor Tomaževic in zagotovil, da bodo varnost zagotavljali še naprej. 

"Osumljenec je bil z delom več patrulj kmalu po dogodku izsleden, kar je pripomoglo k uspešnejši preiskavi kaznivega dejanja," je povedal Tomaževic.

"Po do sedaj zbranih obvestilih je osumljenec zabodel oškodovanko in s kraja dogodka pobegnil peš. Življenje oškodovanke, ki je državljanka Slovenije, je še vedno ogroženo, po dogodku je bila odpeljana v Urgentni blok Kliničnega centra Ljubljana," je dodal.

Motiv za dejanje še ni znan, osumljenec in oškodovanka se poznata že od prej

Včeraj nekaj pred 18. uro je bila policija obveščena o sumu kaznivega dejanja zoper življenje in telo na območju središča Ljubljane. Na kraj je bilo napotenih več patrulj, policisti pa so osumljenca kmalu po dogodku prijeli in mu odvzeli prostost. Po prvih podatkih je osumljenec državljan Eritreje, ki že več let, oziroma od leta 2010, biva na območju Slovenije. "Njegovo bivanje je urejeno na podlagi dovolitve o zadrževanju, ki ga predpisuje zakon o tujcih, gre pa za kategorijo tujca, ki ga ni možno odstraniti v izvorno državo, in glede tega potekajo postopki pristojnih organov," je na novinarski konferenci pojasnil Tomaževic.

Opravljen je bil ogled kraja dejanja, policisti pa nadaljujejo zbiranje obvestil o vseh okoliščinah. Motiv za dejanje do zdaj ni znan, z oškodovanko se poznata od prej in izhajata iz istega socialnega okolja, je sporočila policija. Na kraju dogodka preiskava še vedno poteka, opravljajo še pregled posnetkov in zaslišanja prič.

Osumljenca, ki so ga že obravnavali zaradi kaznivih dejanj z elementi nasilja, bodo privedli k preiskovalnemu sodniku.

Napad v Bruslju
Novice V Bruslju z nožem napadel dva policista, eden umrl
Nika Kovač, Branko Grims
Novice Policija: Našli smo napadalca na Niko Kovač
Novice Lokal išče vandala, ki jim je razbil steklo: "Na kameri se vidi tvoja prelepa barva oči"
Ne spreglejte