SiolNET. Novice Slovenija
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Dragutina Mateja izključili iz izvršilnega odbora SDS

0

termometer

Svet SDS je iz izvršilnega odbora stranke izključil nekdanjega notranjega ministra Dragutina Mateja.

Poleg njega so iz izvršilnega odbora izključili tudi nekdanjo poslanko SDS Damjano Petavar Dobovšek in asistenta pri evropski poslanki Patriciji Šulin v Bruslju Tomaža Lisjaka, v Dnevniku poročata Blaž Petkovič in Meta Roglič.

"Okoli tega ne dajem nobenih komentarjev. Obrniti se morate na stranko. Tam so se pač odločili, kot so se. Jaz se v to ne bom spuščal," nam je povedal Mate.

Priložnost bodo ponudili aktivnejšim članom SDS "Tomaž Lisjak je asistent v Evropskem parlamentu in se sej IO ne more udeleževati, zato je sporazumno zapustil IO, Dragutin Mate in Damjana Petavar Dobovšek pa se sej IO nista več udeleževala, zato je svet stranke v soboto sprejel odločitev, da se zaradi njune neaktivnosti ponudi priložnost kakšnim drugim članom SDS, ki so pripravljeni aktivno sodelovati v IO SDS," nam je pojasnil predstavnik SDS za stike z javnostjo Miro Petek.

Mate se je zaposlil na Slovenskih železnicah Dragutin Mate je bil v preteklosti eden najtesnejših sodelavcev Janeza Janše. Njuno sodelovanje seže v leto 1992, ko je postal Mate svetovalec za mednarodno sodelovanje v kabinetu ministra za obrambo. Leta 2004 ga je Janša povabil v svojo vlado. Mate je zasedel položaj ministra za notranje zadeve.

Mateju, ki je trenutno zaposlen na Slovenskih železnicah, na zadnjih državnozborskih volitvah ni uspelo priti v parlament.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin