SiolNET. Novice Slovenija
1,22

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Dokazni postopek v zadevi odrezana roka končan

1,22

termometer

Julija Adlešič |  | Foto: STA
Foto: STA

Z zaslišanjem izvedenca medicinske stroke, travmatologa Matjaža Veselka, se je danes na Okrožnem sodišču v Ljubljani končal dokazni postopek v t. i. zadevi odrezana roka, v kateri je četverica obtožena goljufij na račun petih zavarovalnic. Zaključne besede je predsednica senata Marjeta Dvornik napovedala za 1. september, poročajo mediji.

Julija Adlešič Novice Ko si je odrezala roko, je bila Julija Adlešič v osebnem stečaju

Tožilec Sedin Kičin je prepričan, da si je Julija Adlešič namerno odrezala roko nad zapestjem, z namenom, da bi pridobila visoko odškodnino. K temu naj bi jo napeljal njen partner Sebastien Abramov, pri goljufiji pa naj bi sodelovala še starša Abramova Tinka Huskić Colarić in Gorazd Colarić. Adlešičeva, Abramov in Huskićeva so obtoženi po petih kaznivih dejanj goljufije, Colarič pa ene goljufije na račun več zavarovalnic, piše STA.

Grozi jim do osem let zapora

Kot na spletu poroča časnik Večer, je Veselko za potrebe izvedenskega mnenja pregledal roko Adlešičeve, rentgenske posnetke in fotografije odrezane roke, zdravniško dokumentacijo Adlešičeve in fotografije Nacionalnega forenzičnega laboratorija (NFL), kjer so z istim tipom žage, kot je tista, s katero si je Adlešičeva odrezala roko, delali teste na prašičjih nogah in palicah.

Julija Adlešič | Foto: STA Foto: STA Veselko je pojasnil, da je do poškodbe roke prišlo tako, da je bila roka položena vodoravno pod rezilo žage pod kotom okoli 90 stopinj, in da je šlo za gladek rez roke. Na vprašanje obrambe, ali bi do poškodbe roke lahko prišlo tako, da bi na Adlešičevo skočil pes, ona pa bi jo tedaj po nesreči porinila pod žago, je izvedenec odgovoril, da se nesreča ni mogla zgoditi tako.

Na vprašanja obrambe, ali so poskusi v NFL, ko so opravljali testne reze z žago na prašičjih nogah in lesu, primerljivi s človeško roko v primeru Adlešičeve, pa je izvedenec odgovoril, da ne. Po njegovih besedah bi bili najbolj primerljivi poskusi z deli človeškega trupla, torej roke, ki bi bila podobna roki obtožene, piše Večer.

Predsednica sodnega senata Dvornikova je po zaslišanju izvedenca sporočila, da bo senat odločil o danes na novo predlaganih dokazih tožilstva in obrambe ter vseh do zdaj predlaganih dokazih, o katerih senat še ni odločil. Senat se je zato umaknil v posvetovanje, nato pa vse predlagane dokaze zavrnil. S tem se je končal dokazni postopek. Zaključni govori tožilstva in obrambe bodo po poročanju Večera 1. septembra. V primeru obsodilne sodbe četverici grozi do osem let zapora, še navaja STA.

Sebastien Abramov Novice Afera odrezana roka: tokrat je pričala povsem drugače Julija Adlešič Novice Afera odrezana roka: Julija Adlešič odhaja iz pripora #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin