SiolNET. Novice Slovenija
0,30

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Do konca aprila za četrtino manj ilegalnih prehodov meje kot lani

0,30

termometer

Migrant. Begunec.
Foto: Planet TV

Policija je v prvih štirih mesecih letošnjega leta obravnavala 2394 ilegalnih prehodov državne meje, kar je skoraj četrtino manj kot v enakem obdobju lani. Najpogosteje so obravnavali državljane Pakistana, Maroka in Afganistana. Namero zaprositi za mednarodno zaščito je izrazilo 823 migrantov, kar jih je nato tudi naredilo 550.

Pričakovanega velikega porasta števila ilegalnih prehodov letos v prvih štirih mesecih ni bilo, kar gre verjetno pripisati tudi izbruhu epidemije covida-19 in s tem povezanim strožjim režimom na mejah.

Do konca aprila je namero za podajo prošnje za mednarodno zaščito izrazilo 823 migrantov, med katerimi je bilo največ državljanov Maroka. V primerjavi z enakim obdobjem lani so obravnavali za več kot tretjino manj tovrstnih namer.

 

Slovenska policija vrnila 1.500 tujcev

Pri ilegalnih prehodih meje je opazno precejšnje zmanjšanje števila državljanov Alžirije ter veliko povečanje števila državljanov Pakistana, Maroka in Afganistana.

meja Novice Z epidemijo se zmanjšuje tudi število nezakonitih prehodov meje

Slovenski policisti so na podlagi mednarodnih sporazumov tujim varnostnim organom vrnili 1522 tujcev, od tega največ na meji s Hrvaško, in sicer 1512.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin