SiolNET. Novice Slovenija
1,12

termometer

  • Messenger
  • Messenger

DeSUS stavi na legende, kot je Lado Leskovar

1,12

termometer

Lado Leskovar
Foto: Ana Kovač

DeSUS je danes začel volilne aktivnosti. Člani izvršnega odbora in sveta stranke so imenovali volilni štab, sprejeli okvirni finančni načrt in v obravnavo članom dali volilni program. Na prvem mestu je zavzemanje za upokojence, volivce pa želijo pritegniti tudi z znanimi kandidati, kot sta pevec Lado Leskovar in nekdanji košarkar Saša Dončić.

Člani DeSUS imajo mesec dni časa, da podajo pripombe na volilni program, ki ga bodo zatem še enkrat obravnavali organi stranke. Aprila načrtujejo programsko konferenco, na kateri bodo javnosti predstavili dokončni volilni program, je v izjavi za javnost pojasnil predsednik DeSUS Karl Erjavec.

V programskih izhodiščih pričakovano izstopa poprava krivic upokojencem, saj so po Erjavčevih navedbah v času zamrznitve pokojnin te zaostale za 8,5 odstotka, DeSUS pa želi, da se glede na gospodarsko rast ta zaostanek odpravi. V programu je ponovno vzpostavitev demografskega sklada, saj jim v iztekajočem se mandatu ta projekt ni uspel. DeSUS želi, da kupnine in dividende iz državnega premoženja namenjajo zlasti za bodoče upokojence. Erjavec je v sklopu zavzemanja za upokojence spomnil še na vdove, ki so med najbolj ranljivimi skupinami. Pri gospodarskem programu pa DeSUS spodbuja izvoz.


Preberite: 

Bo Saša Dončić kandidiral za poslanca stranke DeSUS?


DeSUS ima evidentirane vse kandidate za volitve v DZ, le v treh volilnih okrajih se še niso odločili o konkretnem kandidatu. Med znanimi imeni na kandidatni listi je Erjavec izpostavil Petra Vilfana, ki se je poslanski skupini DeSUS pridružil že med mandatom, ter nekdanjega košarkarja Sašo Dončića, očeta člana zlate slovenske košarkarske reprezentance Luke Dončića.

Lado Leskovar bi rad pel v DeSUS

Pevec Lado Leskovar, ki je bil leta 2008 kandidat stranke Zares, bo za DeSUS letos kandidiral v Ljubljani. Kot je pojasnil v izjavi, je upokojenec 12 let, poje pa še vedno. "Rad bi pel v tej stranki in razveseljeval ljudi," je dejal in dodal, da bi s tem pomagal stranki, da doseže širši krog ljudi.

"To kaže na to, da DeSUS uživa tudi zaupanje ljudi, ki so v življenju naredili velike stvari," meni Erjavec. Po njegovih besedah bodo letošnje volitve zelo izenačene, a je prepričan, da bo rezultat DeSUS s pomočjo legend izvrsten, boljši od dozdajšnjega.

Med znanimi imeni na kandidatni listi stranke DeSUS je Sašo Dončić, oče člana zlate slovenske košarkarske reprezentance Luke Dončića. Med znanimi imeni na kandidatni listi stranke DeSUS je Sašo Dončić, oče člana zlate slovenske košarkarske reprezentance Luke Dončića. Foto: Sportida DeSUS se vidi v levosredinski vladi, zlasti zato, ker imajo stranke desnice po Erjavčevih navedbah do določenih vprašanj zelo radikalna stališča, ki niso v skladu s programom DeSUS, zato ne vidi možnosti, da bi z njimi sodelovali v veliki ali v desno-sredinski koaliciji.

Na vprašanje sodelovanja s kamniškim županom Marjanom Šarcem, ki mu ankete dobro kažejo, pa je Erjavec odgovoril, da njegovega programa ne pozna in tudi ne ve, katero volilno bazo nagovarja. "Kar vem, je le to, da bi on vse spremenil, da je zdaj vse zanič. To si novinci lahko privoščijo, mi pa imamo že nekaj izkušenj z novimi obrazi in novimi strankami. Vidimo, da je na koncu le eno veliko razočaranje," je dejal. Upa, da bodo volivci letos stavili na stranke, ki imajo tradicijo in za katere vedo, kaj lahko od njih pričakujejo, saj "od lažnih obljub ta država ne more naprej".

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 37
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin