SiolNET. Novice Slovenija
3,00

termometer

  • Messenger
  • Messenger

DeSUS po odhodu Pivčeve zapustila še ena vidna članica

3,00

termometer

Jelka Kolmanič
Iz stranke DeSUS je izstopila podpredsednica stranke Jelka Kolmanič. Foto: STA

Podpredsednica DeSUS Jelka Kolmanič je izstopila iz stranke upokojencev. V izstopni izjavi je zapisala, da jo je dogajanje v stranki v zadnjem obdobju globoko razočaralo. Tako ne odobrava nerazumnih potez in ultimativnih zahtev poslanske skupine, nekdanjega predsednika sveta stranke Tomaža Gantarja in številnih drugih, zato v stranki ne želi več sodelovati. Spomnimo, stranko DeSUS sta že zapustili nekdanja predsednica Aleksandra Pivec in podpredsednica Anita Manfreda.

Jelka Kolmanič je bila podpredsednica stranke DeSUS in predsednica mestnega odbora DeSUS v Mariboru, v stranki upokojencev pa je sodelovala skoraj 19 let, poroča STA. Tako je DeSUS po izstopu nekdanje predsednice stranke Aleksandre Pivec ostala še brez druge podpredsednice, saj je v torek iz stranke izstopila tudi Anita Manfreda.

kongres stranke DESUS Karel Erjavec. Novice Karl Erjavec si želi nazaj, kandidiral bo za predsednika DeSUS #video

Ujčič: Napovedujejo se novi izstopi vidnih funkcionarjev

Tretji podpredsednik stranke Anton Balažek je v torek zavrnil informacije, da je napovedal svoj odstop. Po navedbah Janeza Ujčiča, ki je bil v obdobju predsedovanja Pivčeve uradni govorec DeSUS, je iz DeSUS izstopil tudi predsednik pokrajinskega odbora Severne Primorske Ivan Lipovšek. Za prihodnji teden napovedujejo izstope iz stranke tudi drugi vidni funkcionarji DeSUS, je sporočil Ujčič.

Izstopi sledijo burnemu dogajanju v stranki DeSUS v preteklih mesecih. Na fotografiji nekdanja predsednica stranke Aleksandra Pivec. Izstopi sledijo burnemu dogajanju v stranki DeSUS v preteklih mesecih. Na fotografiji nekdanja predsednica stranke Aleksandra Pivec. Foto: STA

Izstopi sledijo burnemu dogajanju v DeSUS v preteklih mesecih. Nekdanja predsednica stranke Pivčeva se je namreč poleti spopadala z očitki zaradi prepletanja službenih in zasebnih obveznosti ob njenih obiskih na Krasu in v Izoli. Ker je izgubila podporo poslanske skupine in sveta stranke, je odstopila kot predsednica DeSUS, a ostala podpredsednica vlade in kmetijska ministrica.

Aleksandra Pivec Novice Pivčeva odstopila kot ministrica in izstopila iz DeSUS #video

Erjavec eden od kandidatov za novega predsednika stranke

Sama s te funkcije ni želela odstopiti, zato je svet stranke na pobudo predvsem poslancev DeSUS premierju Janezu Janši predlagal njeno razrešitev. V ponedeljek, preden bi moral državni zbor odločati o predlogu za njeno razrešitev z mesta kmetijske ministrice, je Pivčeva odstopila. Ob tem je tudi izstopila iz stranke DeSUS. Eden od kandidatov za novega predsednika stranke je nekdanji dolgoletni predsednik DeSUS Karl Erjavec, ki je stranko vodil do letošnjega januarskega kongresa, na katerem je zmagala Pivčeva.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 4
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin