Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
7. 11. 2012,
22.22

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Zoran Janković Danilo Türk

Sreda, 7. 11. 2012, 22.22

7 let, 12 mesecev

Denar Ljubljančanov za reklamiranje Türka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ljubljana, glasilo MOL, ki jo vodi Zoran Janković, je bilo pet dni pred volitvami zlorabljeno, saj je bil na račun davkoplačevalcev objavljen intervju z enim samim kandidatom - Danilom Türkom.

Intervju z aktualnim predsednikom Danilom Türkom, ki sicer govori o prestolnici kot središču "slovenskega optimizma", bi lahko imel vse znake korupcije. Nekaj dni pred predsedniškimi volitvami, na katerih se bodo pomerili poleg Türka še Borut Pahor in Milan Zver, je urednica Nada Šumi, ki jo Ljubljančani drago plačujejo (samo lani je z dvema avtorskima pogodbama zaslužila 40 tisoč evrov), objavila samo intervju z Danilom Türkom. Zoran Janković ni nikoli skrival naklonjenosti enemu samemu kandidatu, ki sliši na ime Danilo.

Celo več. Člani Pozitivne Slovenije, ki jo vodi prav tako Janković, so Türku pomagali zbirati podpise za kandidaturo, za nekatere izdatke poslanske skupine PS v državnem zboru pa se celo sumi, da so šli za predsedniško kampanjo aktualnega predsednika. Tudi Türk ni nikoli skrival naklonjenosti Pozitivni Sloveniji in Zoranu Jankoviću. Ne nazadnje ga je predlagal celo za mandatarja, čeprav je bilo jasno, da mu ni uspelo sestaviti koalicije, ves čas pa tiščita skupaj na raznih proslavah, ki jih v dneh pred volitvami prireja še en veliki podpornik Danila Türka – predsednik borčevske organizacije Janez Stanovnik.

In ne gre samo za intervju. Dve strani prej je Ljubljana objavila celostranski poziv Zorana Jankovića, v katerem Ljubljančane poziva, naj se udeležijo volitev, pri tem pa naj se odločijo "po svoji vesti in svojem srcu", seveda pa jih opomni, da je on "svoj glas že oddal". Vsi pa vedo, komu ga je oddal, saj to ves čas ponavlja, tako da gre za odkrito agitiranje za enega kandidata (Danila Türka) s pomočjo časopisa, ki ga plačujejo vsi Ljubljančani.

V intervjuju, za katerega ni jasno, kdo ga je delal (glede na prijaznost vprašanj lahko celo sumimo, da so ga naredili v Türkovem predvolilnem štabu), predsednik na vprašanje o lokaciji za predsedniško rezidenco pravi, da je ljubljanski grad postal zelo zanimiva točka, kjer so že prirejali državniške dogodke. S tem je pač še enkrat pokazal svojo neskromnost, poleg tega da nikakor ne more prehvaliti "najlepšega mesta na svetu", katerega "razcvet" nekako sovpada z začetkom prvega županskega mandata svojega velikega podpornika Zorana Jankovića.

In kje je problem? Časopis Ljubljančan in urednico Nado Šumi v resnici plačujemo vsi prebivalci Ljubljane kot davkoplačevalci. To pa je groba zloraba in sistemska korupcija v prid enemu samemu kandidatu – Danilu Türku.

Ne spreglejte