Delci z Novičevega plašča ustrezajo delcem z najdenega tulca

V nadaljevanju sojenja Milku Noviču, obtoženemu umora direktorja Kemijskega inštituta, je bila zaslišana nemška izvedenka Edith Gebhart. Kot je povedala, je analiza pokazala, da trije delci, najdeni na Novičevem plašču, ustrezajo delcem, najdenim na tulcu.

Milko Novič je obtožene umora direktorja Kemijskega inštituta Janka Jamnika.

Milko Novič je obtožene umora direktorja Kemijskega inštituta Janka Jamnika. Foto: Bojan Puhek

Nemška izvedenka Edith Gebhart je v preiskavi analizirala ostanke streljanja z Novičevih las in plašča. Pri analizi so na Novičevem plašču našli veliko delcev, vendar jih večina zelo verjetno izvira iz drugih virov streljanja in ne s streljanja s kraja kaznivega dejanja.

So pa na plašču našli tri delce, ki ustrezajo delcem s tulca, najdenega na kraju umora, je potrdila.

Medtem ko za delce, ki so jih našli na Novičevih laseh, ne more ne potrditi, ne izključiti, ali ustrezajo delcem tulca, najdenem na kraju umora.

"Gre sicer za mejni primer," je dejala izvedenka bavarskega deželnega kriminalističnega urada. "Ne morem namreč izključiti, da je bil lahko vir streljanja za delce drug kot tisti s kraja dejanja, kot tudi morem izključiti, da je bil vir isti."

Sojenje Milku Noviču, obtoženemu, da je decembra 2014 ustrelil svojega nekdanjega nadrejenega, direktorja Kemijskega inštituta Janka Jamnika, je bilo za eno uro prekinjeno in se bo nadaljevalo opoldne.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano