Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
21. 4. 2015,
13.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Dejan Židan konoplja legalizacija

Torek, 21. 4. 2015, 13.13

8 let

Dejan Židan bi legaliziral konopljo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Dejan Židan je predstavil šest prednostnih nalog stranke, s katerimi bi Slovenija postala družba, ki bi bila "dobra za vse, ne samo za posameznike". Ena od njih je legalizacija konoplje.

Socialni demokrati si želijo, da bi šest prednostnih nalog stranke prevzela tudi koalicija. Zanimivo je, da se dva projekta prekrivata s stališči konkurenčne Združene levice. Znotraj prednostne naloge Nov začetek želi namreč SD z družbenim dogovorom vpletenih odpisati dolgove najranljivejšim, pomagati družinam pri deložacijah in preprečiti bankam zaračunavanje vpogledov v stanje na transakcijskih računih prejemnikov socialnih transferjev.

SD ve, katere so male napredne stvari V okviru prednostne naloge Male napredne stvari se v SD zavzemajo za legalizacijo konoplje v smislu "razumne uporabe v razumnem zakonskem okviru". V SD želijo s projektom LegaliZAtor odpreti široko javno razpravo in se povezati s civilno družbo, da bi našli najboljše rešitve na tem področju.

V SD ta projekt predstavljajo na isti dan kot Združena levica, ki je na novinarski konferenci predstavila svoje zakonske predloge za legalizacijo konoplje.

Dejan Židan ve, da je leva konkurenca dobrodošla Kako je Dejan Židan odgovoril na novinarsko vprašanje, ali so bile torej lanske parlamentarne volitve, na katerih sta bili SD in ZL skoraj izenačeni, "streznitveni udarec" za SD?

"Tudi volitve vodstva stranke so prinesle spremembe. Nam je všeč, da imamo v političnem prostoru tudi stranke, ki na nekaterih točkah razmišljajo podobno, na kakšnih tudi drugače. Konkurenca idej je vedno dobrodošla. V drugih strankah ne vidimo nasprotnikov, ampak partnerje, s katerimi lahko nekatere projekte peljemo skupaj."

SD ve, da je mir predpogoj Med preostalimi prednostnimi nalogami stranke so še Dogovor za naprej (končni cilj je preprosta in poštena delovna, gospodarska in davčna zakonodaja), Javno. Dobro za vse. (vrhunske javne storitve ter javno lastništvo in dobro upravljanje ključnih virov in infrastrukture), Nov poslovni ekosistem (najboljše poslovno in delovno okolje) in Mir je predpogoj (načelna zunanja politika).

Dejan Levanič ve, da so lahko spet napredni in progresivni Glavni tajnik SD Dejan Levanič je dejal, da je rdeča nit vseh šestih projektov to, da temeljijo na dogovoru, Socialni demokrati pa želijo postati "napredna in progresivna sila, kot smo včasih bili".

Ne spreglejte