SiolNET. Novice Slovenija
0,51

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Za vstop na Hrvaško tudi po deset ur čakanja

0,51

termometer

Zastoji Obrežje in Metlika
Foto: PU Novo mesto

Pred božično-novoletnimi prazniki nastajajo daljši zastoji na mejnih prehodih s Hrvaško. Za daljše čakanje so zaslužni ukrepi, ki jih izvajajo hrvaški varnostni organi na vstopu v državo, na našem območju je največ gneče na mejnih prehodih Obrežje in Metlika.hd

Ob 13. uri je bila čakalna doba na Obrežju pri vstopu na Hrvaško okoli deset ur, kolona je bila dolga več kot 15 km. Ob 16. uri je bila čakalna doba še okoli osem ur, so sporočili iz Policijske uprave Novo mesto.

Do zastojev prihaja tudi na mejnem prehodu Metlika, kjer je bila čakalna doba do tri ure. "Povečan promet na vstopu v Hrvaško pričakujemo vse do jutranjih ur," so še zapisali v obvestilu.

Zastoji Obrežje in Metlika Foto: PU Novo mesto

Na avtocesti med priključkom Drnovo in mejnim prehodom Obrežje pa tudi na širšem območju Brežic in Metlike imajo policisti že ves dan veliko dela pri urejanju prometa.

"Na avtocesti ugotavljajo posamezne primere, ko neodgovorni vozniki in potniki izstopajo iz vozil, hodijo po avtocesti in s tem ogrožajo sebe in druge udeležence v prometu. Policisti se trudijo vzpostavljati reševalni pas, saj številni vozniki ne upoštevajo predpisov o vzpostavitvi reševalnega pasu. Pri zavarovanju kolone policistom nudijo pomoč tudi delavci DARS. Zaradi velike gneče in s tem povezanih težav v lokalnem prometu na območju Metlike so policisti že v Novem mestu preusmerjali tovorna vozila, namenjena v Metliko, proti Obrežju. Tako v Metliki kot na širšem območju Brežic so tudi na vzporednih in lokalnih cestah poskušali zagotavljati kar najbolj nemoten promet za lokalne prebivalce," so še sporočili iz Policijske uprave Novo mesto.

Zastoji Obrežje in Metlika Foto: PU Novo mesto

Voznikom tako tudi v prihodnjih dneh svetujejo, naj se na pot odpravijo pravočasno, upoštevajo cestno prometne predpise, prometno signalizacijo in navodila policistov. Predvsem pa bodite strpni, poskrbite za lastno varnost in varnost drugih udeležencev v prometu.

Preberite tudi:

Stadler Novice Slovenija v potniški promet uvaja veliko novost Karavanke Avtomoto Na Karavankah ogromna kolona. Prihaja še daljša kolona 10 kilometrov vozil. slovenska policija Novice Z vozilom zadel mladoletnico in pobegnil s kraja nesreče

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 4
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin