SiolNET. Avtomoto Promet
2,33

termometer

  • Messenger
  • Messenger
stanje na cestah

Na Karavankah ogromna kolona. Prihaja še daljša kolona 10 kilometrov vozil.

2,33

termometer

Karavanke
Foto: DARS

Že ves dan je pred predorom Karavanke dolg zastoj zaradi izjemno povečanega dotoka vozil iz Avstrije.

Frekvenca prometa skozi predor Karavanke in mimo kontrolne točke se je v zadnjih dveh urah povečala na več kot 300 osebnih in okoli 100 tovornih vozil na uro, kar je bistveno več kot sredi popoldneva.

Po podatkih policije se kolona trenutno skrajšuje, vendar se po zadnjih podatkih avstrijske strani proti Karavankam premika še ena daljša kolona. Domnevno gre za novih deset kilometrov vozil.

Policija svetuje uporabo drugih mejnih prehodov, vendar z omejitvami

Policisti ob tem dodajajo, da lahko državljani Slovenije, Avstrije in državljani držav članic Evropske unije ali schengenskega območja, ki imajo prebivališče v administrativnih enotah Republike Avstrije, ki mejijo na Republiko Slovenijo, prestopijo državno mejo tudi zunaj kontrolnih točk, torej zunaj Karavank, Ljubelja in Šentilja.

Če je oseba prišla iz države z visokim tveganjem, lahko pridobi potrdilo o karanteni na domu tudi naknadno, in sicer sporoči policijski enoti svoje podatke in iz katere države ter kdaj je prišla. Policija jo zavede v evidenco in izda potrdilo.

Kot dokazilo za uveljavljanje pravice do nadomestila plače ali drugih pravic iz naslova zdravstvenega in socialnega varstva NIJZ oziroma policija osebi izroči potrdilo o napotitvi v karanteno na domu neposredno ali pa ga posreduje po elektronski ali navadni pošti v 72 urah, še navajajo policisti.

Dolg zastoj je tudi na podravski avtocesti med pred mejnim prehodom Gruškovje.

Stanje na cestah:

Mejni prehodi:

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 4
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin