Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
27. 5. 2013,
17.32

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Danes Danes Planet TV

Ponedeljek, 27. 5. 2013, 17.32

5 let, 2 meseca

Danes v Danes: V Sloveniji primanjkuje 500 družinskih zdravnikov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V informativni oddaji Danes o tem, kako sta Ivan Zidar in Dušan Črnigoj še vedno na prostosti, čeprav sta bila v aferi Čista lopata obsojena, o sojenju v zadevi Patria in o protestih v Parizu.

Slovensko sodstvo se ni naučilo nič. Ivan Zidar ter Dušan Črnigoj sta še vedno na prostosti, čeprav sta bila v aferi Čista lopata obsojena skupaj s Hildo Tovšak. Na prostosti sta na popolnoma zakonit način. Sodbe jima namreč do danes naj ne bi bili sposobni vročiti. Še ena v nizu nenavadnih odločitev slovenskega sodstva pa je tudi opustitev ovadb proti Koprčanu Deanu Verzelu, ki je že dvakrat zažgal strunjanski križ. Tožilstvo v zažigu križa ni videlo spodbujanja verske nestrpnosti, kot so zapisali ovaditelji. Verzel sam v tem dejanju vidi umetniško stvaritev. Treba pa je dodati, da pa je Verzel dobil kazen za kurjenje na prostem znotraj krajinskega parka Strunjan. Kaznovan je bil z 62 evri in šestdesetimi centi denarne kazni. To je prvoaprilska šala. Tako so izbrisani komentirali predlog ministra za notranje zadeve in javno upravo Gregorja Viranta, ki jim je za čas izbrisa ponudil 30 evrov za vsak mesec brez državljanstva. Za 21 let brez državljanstva bo tako odškodnina znašala 7.560 evrov. Njihov zastopnik Matevž Krivic je zatrdil, da je to norčevanje iz prava.

V Sloveniji primanjkuje 500 družinskih zdravnikov. V Evropi je povprečje 90 zdravnikov na 100.000 prebivalcev, pri nas jih imamo na to število prebivalcev le 49. Ob tem je treba poudariti, da so družinski zdravniki v primerjavi s specialisti za 33 odstotkov cenejši, raziskave so pokazale tudi, da imajo ljudje, ki so v oskrbi družinskega zdravnika dolga leta za 19 odstotkov manjšo možnost za smrt. Ker pri nas družinskih zdravnikov primanjkuje, so tisti, ki delajo, preobremenjeni, trpijo pa tudi pacienti, ki so obravnavani manj natančno.

Občina Kočevje je znova objavila razpis za sofinanciranje ureditve oziroma nakupa lastnega doma. Redko se v teh časih zgodi, da vam nekdo ponudi denar, ki bi vam pomagal do lastne strehe nad glavo. A ta denar je namenjen zgolj Romom, ne vsem občanom. Prav to dejstvo pa je zmotilo marsikoga.

Mesto romantike in ljubezni v nedeljo zvečer ni niti najmanj kazalo takšne podobe. Središče Pariza je namreč preplavila množica ljudi, nasprotnikov legalizacije porok istospolnih parov. Kar 4.500 policistov naj bi zagotavljalo mir, a izbruhnili so hudi spopadi med protestniki in varuhi reda. Nekaj deset ljudi je končalo v bolnišnici.

Ne spreglejte