Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
17. 2. 2015,
9.01

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

pust Kurentovanje

Torek, 17. 2. 2015, 9.01

5 let, 2 meseca

Danes imate še zadnjo priložnost za pustne norčije (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Današnje pustne prireditve bodo še zadnja priložnost za uganjanje pustnih norčij. Že v sredo, ponekod pa že nocoj, se bodo namreč po vsej Sloveniji zvrstili pokopi oziroma sežigi pusta.

Na pustni torek sicer pripravljajo več rajanj za otroke, ponekod bodo nastopili tudi tradicionalni kosci in orači. Na Ptuju se zaključuje 55. Kurentovanje, ki se je začelo 2. februarja.

Na Štajerskem bo veselo tudi v Mariboru in Celju S pokopom pusta in vrnitvijo oblasti županu se bo tako že danes zaključila tradicionalna največja pustna prireditev, ki je v najstarejše slovensko mesto privabila večdesettisoč ljudi iz Slovenije in tujine. Že po tradiciji podjetja na ptujskem ter javni uslužbenci s svojim delom ta dan zaključijo ob 12. uri in se podajo na ulice in trge.

V Mariboru bo edina večja pustna prireditev potekala prav danes na Trgu Leona Štuklja, kjer pustovanje pripravlja zveza prijateljev mladine. Že dopoldne bodo rajale male šeme, ob 15. uri pa se bo začela prava pustna zabava z glasbeno skupino No Name Blus Band. Na Štajerskem bo veselo tudi v Celju, kjer v tamkajšnjem Celjskem domu pripravljajo pustovanje za najmlajše.

Danes se je našemila tudi predsednica NSi Ljudmila Novak

V Kopru pripravili pustno rajanje za najmlajše V okviru Istrskega karnevala bodo v Kopru pripravili pustno rajanje za najmlajše in druženje z veselimi klovni. Pustovanja bodo med drugim še v Ajdovščini in Postojni. V osrednji Sloveniji bo najbolj veselo v Kamniku, kjer pripravljajo tradicionalni kamniški karneval.

Pustni torek v okviru tradicionalne Šelmarije in programa Prforcenhausa v Kostanjevici na Krki bo minil v gonjenju medveda, oranju in sejanju ter promenadnem koncertu. Kosci, orači in pustna svatba bodo danes gostovali tudi v okviru prireditev dobovskega Fašjenka, kjer so sicer dogajanje potegnili kar do konca tega tedna. Danes bo tam tudi otroško pustno rajanje.

Ne spreglejte