Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
26. 2. 2013,
9.46

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Zvone Černač SDS koalicija vlada Janez Janša Janez Janša

Torek, 26. 2. 2013, 9.46

4 leta, 2 meseca

Černač: SDS je pripravljena tudi na predčasne volitve

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
SDS je dokazala, da zna uspešno voditi državo in da znamo biti konstruktivna opozicija. To bomo počeli tudi v prihodnje, če bo do opozicijske drže prišlo, je dejal minister Zvone Černač.

"V času Pahorjeve vlade smo namreč predlagali več konkretnih rešitev kot vlada sama," je na sprejemu za nove članice in člane, ki so se pridružili stranki SDS, dejal podpredsednik stranke in minister za infrastrukturo in prostor Zvone Černač. Dodal je, da "v kolikor se bo zgodil drugačen scenarij in tisti, ki jim ne gre za stvar ne bodo uspeli sestaviti vlade, potem je SDS pripravljena na predčasne volitve". "V takem primeru bomo dosegli zmagovit rezultat," je še povedal Černač in dodal, da je SDS trdna stranka, ki ima izjemen kadrovski potencial.

Stranka SDS je leta 2012 že drugič prevzela odgovornost za vodenje države, je še spomnil podpredsednik stranke. "Takrat je bilo zavedanje, da je država v resni krizi, v bistveno večji, kot bi bila, če vlade v letu 2008 ne bi sprejel g. Pahor. In da je potrebno narediti vse, da se iz krize izkopljemo in da težave, v kolikor je le mogoče, rešimo sami," je dejal Černač in dodal, da razmere, ki so jih takrat prevzeli, niso bile dobre.

"Sloveniji je grozil bankrot. Predvideno je bilo, da bomo porabili za 2,3 milijarde evrov več kot ustvarimo. V dveh mesecih smo te številke uredili, primanjkljaj smo spravili na razumno raven okrog milijarde evrov, bistveno smo zmanjšali nepotrebne odhodke in odpravili razmetavanje denarja tam, kjer ni bilo potrebno." Černač je spomnil tudi na to, da je bilo v letu 2012 investiranih več sredstev kot leta 2011. "Rezultat našega dela sta proračuna za 2013 in 2014, ki omogočata, da je država po eni strani socialno pravična in da po drugi strani omogočimo gospodarski zagon in gospodarsko rast. In to kolo se je začelo odvijati. Učinki tega odvijanja bodo, ne glede na to, kdo bo prevzel odgovornost za vodenje države, vidni že jeseni letos. Tega kolesa se ne da več ustaviti. Po tej plati se je Slovenija iz najhujšega izvila," je zbranim še povedal Černač.

V svojemu govoru je spomnil tudi na to, da je vlada na področju bančnega sistema resno zastavila aktivnosti za ustanovitev slabe banke in za preprečitev zloma bančnega sistema. Na tej poti pa se bodo po njegovih besedah pojavili največji odkloni, ker je prav izčiščenje teh bilanc ključni moment. "Finale bo sledil v sredo z izglasovanjem konstruktivne nezaupnice gospodu Janezu Janši," je povedal in dodal, da bi bilo potrebno sanacijo bančnega sistema preprečiti, saj je v zakon zapisano tudi, da zločini zoper narod in narodno imetje ne zastarajo.

Černač je zbranim še dejal, da je bila ena od bistvenih prelomnic za stranko afera Depala vas, ki je "utrdila stranko, omogočila njeno rast in jo pripravila na dosežke, ki smo jih dosegli pozneje". "Predsednik Janez Janša je v obdobju 2004–2008 dokazal, kaj pomeni uspešno voditi ne le državo Slovenijo, pač pa celotno EU. Predsedovali smo svetu EU in po mnenju predsednikov vlad in držav je bilo slovensko predsedovanje eno izmed najbolj kakovostnih predsedovanj," je še poudaril minister.

Ne spreglejte