SiolNET. Novice Slovenija
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Cerarjeva kandidatka za ministrico razkrila honorarne zaslužke

3

termometer

Pred jutrišnjim zaslišanjem v DZ je Maja Makovec Brenčič, kandidatka za novo ministrico za izobraževanje, pojasnila, koliko znašajo njeni prihodki iz naslova avtorskih honorarjev in podjemnih pogodb.

Kot pojasnjuje, je poleg redne službe na ljubljanski ekonomski fakulteti, in po "njej dostopnih podatkih, ki jih je zbrala v zadnjih dneh", z avtorskimi ter podjemnimi pogodbami med letoma 2004 in 2014 dodatno zaslužila še 175.544 evrov, poroča Pozareport. V ta znesek so všteta "predavanja na nekaterih programih doma in v tujini ter raziskovalni in drugi projekti", je poudarila.

Trenutno je Maja Makovec Brenčič tudi namestnica predsednika nadzornega sveta skupine Žito, do lanskega leta pa je sedela v nadzornem svetu Gorenja.

Makovec Brenčičeva in Andreja Katič bosta zaslišani jutri Maja Makovec Brenčič ter kandidatka za obrambno ministrico Andreja Katič bosta pred pristojnima parlamentarnima odboroma zaslišani v sredo. Če bosta člane odborov prepričali, ju bo državni zbor potrjeval predvidoma prihodnjo sredo.

Seja odbora za izobraževanje, znanost, šport in mladino, ki bo zaslišal Makovec Brenčičevo, je sklicana za sredo ob 12. uri, Katičeva pa se bo odboru za obrambo predstavila v sredo ob 16. uri.

Kandidatkama se obeta zanesljiva podpora Potem ko je SD svoj predlog, naj razrešenega Janka Vebra na čelu obrambnega ministrstva nasledi Katičeva, razkrila že 21. aprila, je predsednik vlade Miro Cerar svojo izbiro Makovec Brenčičeve za novo ministrico za izobraževanje javnosti dokončno razkril teden dni pozneje, tik pred prvomajskimi prazniki. Obema kandidatkama se, sodeč po dozdajšnjih odzivih, obeta zanesljiva podpora koalicijskih partneric.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin