Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
15. 1. 2018,
16.35

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

Aleksander Čeferin Maja Makovec Brenčič EP Hrvaška 2018

Ponedeljek, 15. 1. 2018, 16.35

6 let, 3 mesece

Aleksander Čeferin glavni zvezdnik konference v Zagrebu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38
Čeferin

Hrvaška je v teh dneh povsem rokometno obarvana, v prestižnem zagrebškem hotelu Westin pa v organizaciji Rokometne zveze Slovenije od sobote poteka tudi poslovno-športna konferenca Slovensko središče - I Feel Slovenija. Na njej je bil danes glavni zvezdnik predsednik Evropske nogometne zveze Aleksander Čeferin.

Prvi mož ene najbolj vplivnih športnih organizacij na svetu se je pred "okroglo mizo" z delovnim naslovom "šport kot promotor gospodarstva" srečal s predsednikom Evropske rokometne zveze Michaelom Wiedererjem, na omizju pa so poleg Čeferina sodelovali še prvi mož podjetja Gorenje in Rokometne zveze Slovenije Franjo Bobinac, namestnik generalnega sekretarja Uefe Giorgio Marchetti, predsednik makedonske rokometne zveze in generalni direktor Alkaloida Skopje Živko Mukaetov ter lastnik Atlantic Grupa Emil Tedeschi.

"V tem trenutku smo v položaju, ko imamo pokrovitelje, ki čakajo v vrsti, kar v drugih športih ni primer"

Grosupeljski odvetnik, ki je septembra 2016 na kongresu v Grčiji na predsedniškem položaju Uefe nasledil Španca Angela Maria Villarja - ta je bil začasni predsednik po suspenzu slovitega Francoza Michela Platinija - je v teh dneh "rokometno obarvani Hrvaški" dejal, da je v svojih mladih letih z velikim navdušenjem spremljal vse športe na področju nekdanje skupne Jugoslavije, v lepem spominu so mu ostali tudi rokometni uspehi ljubljanskega Slovana in tedanjega celjskega Aera.

"Pred današnjo konferenco sem imeli srečanje z vodilnimi predstavniki evropske rokometne zveze. EHF spremlja evropski klubski in reprezentančni nogomet in se mu skuša prilagoditi. A športi se med seboj razlikujejo, nogomet je daleč najbolj množičen šport, zato je nam tudi veliko lažje kot drugim panožnim zvezam. V tem trenutku smo v položaju, ko imamo pokrovitelje, ki čakajo v vrsti, kar v drugih športih ni primer. Kljub temu sem prepričan, da bi naš sistem tekmovanja v ligi prvakov ali ligi narodov lahko posnemal marsikateri šport, med njimi je tudi rokomet, ki ga bržkone tudi bo, še bližje temu pa je košarka," je dejal Čeferin in podaril, da čeravno predseduje eni najbolj vplivnih in mogočnih športnih organizacij na svetu, nikoli ne bo aroganten ali nespoštljiv do drugih športnih panog.

Slovence po Makedoncih čakajo Nemci. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Slovence po Makedoncih čakajo Nemci. Foto: Žiga Zupan/Sportida

"Pomembno, da znamo od malčkov naprej graditi odnos do športa"

Rokometna zveza Slovenije je letos na Hrvaškem že petič povezala šport, politiko in gospodarstvo. Poleg številnih slovenskih gospodarstvenikov je danes v Zagreb prišla tudi slovenska ministrica za izobraževanje, znanost in šport Maja Makovec Brenčič, ki si bo v današnjih večernih urah v zagrebški Areni ogledala tudi tekmo med slovenskimi in nemškimi rokometaši.

"Zelo pomembno je, da se tudi v drugih državah predstavljamo na področju športa. Za nas je zelo pomembno, da znamo od malčkov naprej graditi odnos do športa, predvsem gibanja in zdravja, in pri tem ustvarjamo dodano vrednost za celoten narod. Šport je Slovence vedno povezoval, zato moramo od občinskih ravni do vlade navzdol poskrbeti za to, da vseskozi skrbimo za to, da krepimo infrastrukturo, omogočimo vsem državljanom dostop do športa, hkrati pa tudi močno podpiramo naše športnice in športnike na najvišji ravni, ki so tudi najboljši ambasadorji naše države," je po koncu konference dejala slovenska ministrica za za izobraževanje, znanost in šport.

"Zelo pomembno je, da se tudi v drugih državah predstavljamo na področju športa. Za nas je zelo pomembno, da znamo od malčkov naprej graditi odnos do športa, predvsem gibanja in zdravja." | Foto: Ana Kovač "Zelo pomembno je, da se tudi v drugih državah predstavljamo na področju športa. Za nas je zelo pomembno, da znamo od malčkov naprej graditi odnos do športa, predvsem gibanja in zdravja." Foto: Ana Kovač

Rokometna zveza Slovenije je pred Zagrebom tovrstne poslovne konference priredila tudi na svetovnem prvenstvu v Katarju 2015, leto zatem še evropskem prvenstvu v poljskem Vroclavu in poletnih olimpijskih igrah v brazilskem Rio de Janeiru, lani pa še na svetovnem prvenstvu v Franciji.

Ne spreglejte